Fatih Erbakan Nevşehir’de Saadet Partililerle Buluştu

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatih Erbakan, babası merhum Necmettin Erbakan’ın Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu...

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatih Erbakan, babası merhum Necmettin Erbakan’ın Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Kendisi 21. asrın Sultan Abdülhamit Han'ıydı, 21. asrın Fatih Sultan Mehmet Han'ıydı” dedi.

Saadet Partisi Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 'Dünyada ve Türkiye’deki Sıcak Gelişmeler' konulu konferansa katılan Fatih Erbakan’a Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi. Salona girerken 'Mücahit Erbakan' sloganları ile karşılanan Fatih Erbakan, konuşmasında hükümeti eleştirdi.

Reklam
Reklam

Hükümetin dış politikada ciddi hatalar yaptığını kaydeden Erbakan, “Eskiden Amerika, İsrail ve AB’nin postacılığını yapıyorlardı, artık Amerika’nın Orta Doğu’daki tetikçiliğini yapıyorlar. Amerika’nın kışkırtması ile Esad yanlış yapıyor diye binlerce yıldır kardeşimiz olan Suriye’yi vuracakmışız. Hal böyle iken ne olacak? Her iki taraftan da binlerce Müslüman ölecek. İşte Türkiye’nin hali budur. Bu zihniyet devam ettikçe İmam Hatipli de olsanız, eşleriniz türbanlı da olsa bu sizi kurtaramaz. Bu milletin iktidarı olamazsınız. İşte tablo budur. Erbakan hocanın gerçek talebeleri iktidara gelmedikçe siyonizmin önüne geçemeyiz” diye konuştu. Erbakan, babası merhum Necmettin Erbakan’ın Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Kendisi 21. asrın Sultan Abdülhamit Han'ıydı, 21. asrın Fatih Sultan Mehmet Han'ıydı” ifadelerini kullandı.

İktidarın Türkiye ekonomisinin sürekli iyiye gittiğini söyleyerek halkı kandırdığını ifade eden Fatih Erbakan, Türkiye’nin şu anda 500 milyar dolar borcu bulunduğunu açıkladı. İhracat artışının yanında ciddi bir ithalat artışı yaşandığına dikkat çeken Erbakan, “Borcun artışından hiç söz edilmiyor. Çok daha fazla artıyor. İhracat da arttı, diyorlar. Biz de diyoruz ki, ihracat arttı ama ithalat çok daha fazla arttı. Sizin döneminizde katlanarak arttı. Sizin döneminizde bu katlayarak arttı. Diğer taraftan ihracat ücretimiz ne kadar milli bunları da sormak lazım. Milli gelirimizde olduğu gibi maalesef bu hükümet kadar milli? Hammadde üzerinden 100 liralık ihracatımız 60 lirası ihracattır. IMF’ye borcumuzu azalttık, diyorlar. Gece gündüz bu nakaratı anlatıyorlar. Ne diyoruz? IMF’ye olan borcu azalttınız ama bizim sadece IMF’ye borcumuz yok. Her yere borcumuz var. Türkiye’nin toplam borcumuz 500 milyar dolara çıkarmışlar. Bu görülmemiş bir felakettir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hükümetin son birkaç yıldır iktidarda bulunduğu ilk yıllardakinden biraz daha farklı icraatlar gerçekleştirdiği de söyleyen Fatih Erbakan, hayata geçirilen 4+4+4 eğitim sistemi, imam hatip liselerinin tekrar açılması, türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınması gibi konuların olumlu adımlar olduğunu belirtti. Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümet yeni eğitim sistemine geçti. Kuran kurslarına yeniden gidilebilmesinin önünü açıyor. Yine pek çok eksikliklere rağmen imam hatip liselerini açıyor. Okul birincisi olan başörtülü bir öğrencimiz hepimizin özlediği bir şekilde törende ödülünü komutandan alıyor. Üniversitelere başörtülü öğrenciler girebiliyor. Başı kapalı olanlar memur olabilir. Cumhurbaşkanlığı köşküne kadar başörtülüler girebiliyor. Bunlar bizi memnun ediyor. Ülkemizde zaten olması gereken güzel şeylerdir. Bunlardan mutlaka memnun oluruz. Gerçekleşmesine vesile olanları tebrik ederiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: