Fatih Ile Wiesbaden Kardeş Şehir Oluyor

İSTANBUL (A.A) - İstanbul'un tarihi yarımadası Fatih ile Almanya'nın Wiesbaden kenti, "kardeş" şehir oluyor.

İSTANBUL (A.A) - İstanbul'un tarihi yarımadası Fatih ile Almanya'nın Wiesbaden kenti, "kardeş" şehir oluyor.

Fatih Belediyesi'nin yazılı açıklamasına göre, 2008 yılında İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda tanışan Wiesbaden Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir arasındaki dostluk bağları, iki bölge arasındaki tarihi ve kültürel benzerlikler ortaya çıktıkça ilerledi.

Belediyeler arasında geliştirilen yakın ilişkiler sonucunda Alman yetkililerin sıklıkla ziyaret ettiği İstanbul'un Fatih ilçesi ile Almanya'nın Wiesbaden kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalama fikri doğdu. Bu çerçevede ilk adım 29 Mayıs 2009 tarihinde "İyi Niyet Protokolü" ile atıldı.

Reklam
Reklam

Kültürel çeşitlikleriyle dikkati çeken Fatih ve Wiesbaden 2008 yılından bu yana ekonomi, turizm, spor, kültürel programlar ve öğrenci değişim programları gibi birçok alanda işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürürken, bu süreç içerisinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu da karşılıklı ziyarette bulundu.

Yapılan ziyaretler ve araştırmalar sonucunda Wiesbaden Belediye Başkanı Dr. Müller, Fatih-in binlerce yıllık tarihi içinde pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını, bugün de İstanbul'un "en önemli" tarihi, turistik ve ticari merkezi olduğunu belirterek, "Fatih, Wiesbaden"a yakışacak kardeş bir şehir. Dünya metropolü 15 milyonluk İstanbul'un ortasındaki adeta kalbi olan bir kentle kardeş şehir olacağız" ifadesini kullandı.

Pazartesi günü Zeyrek Sarnıcı'nda düzenlenecek törenle Fatih Belediyesi ile Wiesbaden Belediyesi arasında imzalanacak "Kardeş Şehir Protokolü" ile spor, şehircilik ve eğitim alanlarındaki işbirliğinin artması, ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması hedefleniyor.

Muhabir: Andaç Hongur

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: