Fatih Koleji, Bilgisayar Olimpiyatlarına Damga Vurdu

Fatih Koleji öğrencileri, 25. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda bir gümüş bir de bronz madalya kazandı. Madalya...

Fatih Koleji öğrencileri, 25. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda bir gümüş bir de bronz madalya kazandı. Madalya kazanan öğrenciler, istedikleri herhangi bir devlet üniversitesinin ilgili bölümüne, üniversite sınavlarına girmeden kayıt yaptırma hakkına da sahip oldu.

Ulusal ve uluslararası olimpiyatlardaki başarısı ile bilinen Fatih Koleji bu yıl da geleneği bozmadı. Fatihli öğrenciler Avustralya da düzenlenen 25. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’na damgasını vurdu. 6-13 Temmuz tarihleri arasında Avustralya’nın Brisbane şehrinde yapılan ve 81 ülkeden 315 öğrencinin katıldığı 25. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları'nda, Özel İstanbul Fatih Fen Lisesi öğrencilerinden Semih Basrık gümüş madalya, Alperen Yakut ise bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Reklam
Reklam

Türkiye’ye bir gümüş, bir bronz madalya ile dönen öğrenciler ayrıca aldıkları madalya ile istedikleri herhangi bir devlet üniversitesinin ilgili bölümüne üniversite sınavlarına girmeden kayıt yaptırma hakkına da sahip oldu. Öğrenciler 14 Eylül’de de Bosna-Hersek’de düzenlenecek olan 21. Balkan Bilgisayar Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: