Fatih Koleji'nde 'Geçmişe Yolculuk Sergisi'

İstanbul Cevizlibağ'da bulunan Fatih Koleji bahçesinde yirmi bölümden oluşan ‘Tarihe Yolculuk Sergisi’nde nostaljik telefonlardan radyolara,...

İstanbul Cevizlibağ'da bulunan Fatih Koleji bahçesinde yirmi bölümden oluşan ‘Tarihe Yolculuk Sergisi’nde nostaljik telefonlardan radyolara, geleneksel kıyafetlerden nakış nakış işlenmiş tarihi kilimlere, fotoğraf makinelerinden bakır güğümlere, Anadolu’da kullanılan kap-kacaklara, süs eşyaları ve daha bir çok tarihi eşya öğrencilerin ve velilerin beğenisine sunuldu.

Sergilenen eşyalar hakkında kısa bilgi alan öğrenciler, birçok alet ve edevatı daha önce hiç görmediklerini ve çok beğendiklerini ifade ettiler. Sergi gezisi ardından fayton gezisi, tiyatro gösterisi sahnelendi. Geleneksel kıyafetler giymiş öğrencilerin “Katibim Gösterisi” büyük alkış aldı.

Reklam
Reklam

Öğrenciler arasında düzenlenen topaç çevirme yarışında çocuklar doyasıya eğlendi. Fayton ile eski İstanbul sokaklarında dolaşma imkanı bulan öğrenci ve veliler sergiyi çok beğendiklerini belirttiler. Öğrenciler, daha önce hiç görmedikleri alet ve edevatlar hakkında bilgi aldılar.

Fatih Koleji Sosyal Bilgiler Zümresi'nin organize ettiği sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü İrfan Kaya, “Öğrenci ve velilerimize hazırlamış olduğumuz sergi ile tarihimizde görsel bir gezi ve unutulmayacak bir gün yaşatmak istedik. Fayton ve canlandırdığımız eski İstanbul sokaklarında fotoğraf çektirdiler. Velilerimiz ve öğretmenlerimizin katkısı sayesinde misafirlerimize geleneksel damat tatlarımızdan ikram ettik. Velilerimizden ve öğrencilerimizden büyük beğeni ve ilgiyi Kutsal Emanetler bölümündeki Kabe Örtüsü ve el yazması Kur’an-ı Kerim topladı.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: