Fatih Medreseleri Heyet Üyeleri İftarda Biraraya Geldi

Fatih Medreseleri Heyet üyeleri iftar davetinde bir araya geldiler.İftar sonrası Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum...

Fatih Medreseleri Heyet üyeleri iftar davetinde bir araya geldiler.

İftar sonrası Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi katıldığı sorulan sorulara cevap verdi. Ortadoğu’da yaşanan olaylarla ilgili sorulan soru üzerine Bayraktar Hoca Efendi, “Türkiye’nin arap baharı adı altında Ortadoğu da seyreden politikalar karşısında tavrını açık ve net olarak koymalıdır. Gelinen nokta bize apaçık gösteriyor ki Türkiye’nin etrafı kendisine dost gibi gözüken ama ilk fırsatta kuyusunu kazacak ülkeler ile çevrilmiş durumdadır. Gelinen noktada Başbakanımız ve devlet ricalimizin yapması gereken en büyük çalışma dostumuz gibi gözüken devletlerin aslında dostluktan çok uzak olduğunu benimseyip, bütün Müslümanları şuurlandırarak ortak payda olan İslam çatısı altında toplamaktır. Devletimizin dış politika çalışması uzlaşma yoluyla değil, İslami olmalıdır. Dikkat ederseniz yeryüzünde nerde zulüm nerede çile nerede yoksulluk varsa illa ucu Müslümanlara dokunuyor. Ecdat Osmanlı zamanında böyle bir şey yoktu. Çünkü o zaman İslam iktidarı vardı" dedi.

Reklam
Reklam

Dünyanın tam bir kaos ortamına sürüklendiğini söyleyen Bayraktar Hoca Efendi sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an yeryüzünde zulme dur diyecek bir güç yok. Gücü olan menfaat için gücünü kullanıyor. Gerçekten mazlumun elini kimse tutmuyor. Mevla bizlere İslam iktidarı ikram eylesin ki bu güçle masaya yumruğumuzu vurup yapılan zulümlere haksızlıklara dur diyelim. Ne kadar garip hallerdeyiz. 2012'nin ortasında putlara tapan zalimler Müslümanlara zulmediyor hem de en mübarek ayda Ramazan’da bunu yapıyorlar biz ise ellerimiz kollarımız bağlı sadece para yardımı gıda yardımı yapabiliyoruz. Kafamızı kaldırıp da ne oluyor burada deyip olaya yerinde anında müdahale edemiyoruz. İşte bundan dolayı bende çok müteessir oluyorum. Biz burada birilerinden intikam almaktan falan bahsetmiyoruz. Yapılan haksızlıkları durdurabilmekten zulme müdahale etmekten bahsediyoruz. Dinimiz İslam ne Müslümana ne de kafire hiç kimseye hayvanlara bile zulme izin vermez. Rabbimiz bize bu güzellikleri ikram eylesin".

İçinde bulunulan bu mübarek ay hürmetine kardeşliğin hatırlanması gerektiğini belirten Bayraktar Hocaefendi, "Dinde ben yoktur, biz vardır. Bu şuuru ve kardeşliği yakalarsak dünyanın en ücra köşesindeki bir azınlık Müslüman topluluğu bile sahipsiz kalmaz. Yardım elimiz ve duamız onlara ulaşır" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasının sonunda Bayraktar Hoca Efendi, 12 Ağustos 2012 Pazar günü 14.00’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak 150 Hafız, 150 Hocanın icazet merasimini hatırlattı. Bayraktar Hoca Efendi, aynı zamanda bu Ramazan ve her Ramazanda olduğu gibi Türkiye’deki tüm etnik kökenli vatandaşlarımızın iftar, davet vs. organizasyonlarına büyük ölçüde katılıp makamının hakkını veren sayın Cumhurbaşkanımızı kendisinin çok sevdiğini bildiğimiz hafız ve Kur’an adamlarının Kur’an ziyafetinde kendisi ve ailesini aramızda görmekten çok memnun olacağımızı buradan bir kez daha tekrarlıyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: