Fatih Medreselerinde İcazet Töreni Hazırlığı

Fatih Medreseleri, 12 Ağustos 2012 Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 150 hafız ve 150...

Fatih Medreseleri, 12 Ağustos 2012 Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 150 hafız ve 150 hoca için düzenlenecek icazet töreni ile ilgili hazırlıklara başladı.

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, hazırlıklarla ilgili açıklamasında, “Türkiye’de eşi bulunmayan 150 hafız ve 150 hocanın icazet merasimine niyet ettik. Mevla Teala bu büyük şerefi bize ikram etti, tamamına erdirsin inşallah. 12 Ağustos Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 20 bin kişiyi bu büyük ve kıymetli merasimde buluşturmayı hedefliyoruz. Kur’an’a ve hafızlığa gönül vermiş tüm vatandaşlarımızı bu eşsiz organizasyona bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“ESER DEĞİL, ŞAHESER YETİŞTİRİYORUZ”

Rakamlara özellikle dikkat çeken Bayraktar, “300 sünnetlik çocuktan veya 300 adet toplu düğünden bahsetmiyoruz, 300 hafız ve hocadan bahsediyoruz. Yani biz eser değil, şaheser yetiştiriyoruz. Şu ortamda Mevla’mızın bizlere ikram ettiği bu büyük nimete kaliteli bir Müslüman olarak tüm vatandaşlarımızın sahip çıkıp, ‘Ya Rab senin kıymet verdiğine kıymet veriyoruz. Biz bu işin adamıyız’ diyeceğiz ve Rabbimizin huzurunda bu işe değer verip sahip çıktığımızı göstereceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BUNA İHTİYACI VAR”

Devlet erkanı, STK temsilcileri, Kur’an’a gönül vermiş tüm camia ve vatandaşları 12 Ağustos Pazar günü saat 14.00’te Abdi İpekçi Spor Salonu’na davet eden Bayraktar, “Bizler Kur’an’a sahip çıktığımız müddetçe hem devlet hem millet olarak hep başardık ve yine başaracağız” dedi.

Bayraktar, organizasyonun sadece icazet merasimi değil, Türkiye’de hafızlık sistemi açısından bir dönüm noktası olacağını ve hafızlık sisteminin önünün açılmasına vesile olacağını söyleyerek programa katılımın yüksek olmasını beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: