Fatih Projesi Çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Aksaray'da 169 lise öğrencisine düzenlenen törenle tabletleri dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Aksaray'da 169 lise öğrencisine düzenlenen törenle tabletleri dağıtıldı. Hazım Kulak Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene, Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, ilçe kaymakamları ve öğrenciler katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen tablet dağıtım törenini canlı yayında izleyen öğrencilere tabletlerini dağıtan Vali Vekili Kubilay Ant, bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını, bu kapsamda hayata geçirilen Fatih Projesi'nin çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise Aksaray genelinde Fatih Projesi kapsamında 37 okulda altyapı çalışmalarının tamamlandığını, 37 yazıcı, 37 döküman kamera, 592 etkileşimli tahta kurulumlarının tamamlandığını söyledi. 2013 yılı içinde 126 öğretmen ve 477 9. sınıf öğrencisine tablet dağıtımı yapıldığını ifade eden Deneri, "Bugün itibariyle 8 okulda görev yapan öğretmenler ve Hazım Kulak Anadolu Lisesi 9. sınıfında öğrenim gören 169 öğrenciye tablet dağıtımları yapıldı. Aksaray'da 34 okulda öğretmen ve 9. sınıf öğrencilerine daha Mart ve Nisan ayı içerisinde kademeli olarak dağıtımları yapılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz