Fatih Sultan Lisesi, Nijer’den Madalya Ile Döndü

Uluslararası Fen Bilimleri Olimpiyatları’na (International Science Olimpiad (ISO)’ya katılan Fatih Sultan Lisesi 5 gümüş ve...

Uluslararası Fen Bilimleri Olimpiyatları’na (International Science Olimpiad (ISO)’ya katılan Fatih Sultan Lisesi 5 gümüş ve 1 bronz madalya ile Nazilli’ye döndü. Nijerya’da 26-31 Mayıs tarihleri arasında yapılan olimpiyata 30’a yakın ülkeden 97 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Olimpiyat başarıları hakkında okul toplantısı salonunda bilgi okul öğretmenleri ve dereceye giren öğrencilerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Yarışma hakkında bilgi veren Bülent Özen, "6 öğrenci ve 2 öğretmenimizle katıldığımız olimpiyat, teorik ve klasik olarak iki seansta yapıldı. 4 saatlik periyotlar halinde 8 saatte tamamlandı. Üç dalda katıldığımız olimpiyatta öğrencilerimiz göğsümüzü kabartacak başarılar elde ederek, 5 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Geçtiğimiz yılda ülkemizi temsilen katıldığımız bu yarışmada 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya almıştık. Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Bilgisayar dallarında yapılan bu olimpiyata her yıl katılmayı düşünüyoruz. Biyoloji öğretmenimiz Kerem Kılıç Bey’in başkanlığındaki olimpiyat kafilemiz aldıkları bu güzel başarılarla bizlere tarifi mümkün olmayan bir sevinç yaşattılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Reklam
Reklam

Nazilli için Türkiye için bu başarılara devam edeceğiz diyen Özen, "Okulumuzda bu potansiyel var. Şimdi de Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi açmaya hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımız bitmek üzere, bu okulların açılmasıyla da daha güçlü bir eğitim sistemimiz olacak." dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde düzenlenen '81 ilden 81 Yıldız’ Projesi'nin 2013 yıldızları arasında yer alan 2012 ISO yarışmasında gümüş madalya alan Fatih Sultan Lisesi öğrencisi Burak Fatih Kurnaz’da Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Türkiye'nin 81 ilinde sporda veya eğitimde başarılı öğrenciler arasından seçilen 81 öğrencinin eğitimine destek verilmesi amaçlanan projeye katılmaktan dolayı onur duyduğunu ifade eden Kurnaz, "Bu projeye seçildiğim için çok mutluyum. Öğnerisi ile Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de onayı ile Ankara’ya Çankaya köşküne gittim. Köşkün bahçesinde düzenlenen piknik Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşleri Hayrünnisa Gül ile sohbet etme imkanı bulduk. Benim için unutmayacağım çok güzel bir anı, deneyim oldu." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz