Fatih Tekke'ye Almanya'dan anlamlı ödül

WİESBADEN (İHA) - Trabzonspor'un golcü futbolcusu Fatih Tekke 2005 yılında dünyanın en iyi ikinci gölcüsü ödülüne layık görüldü.

Almanya'nın Hessen Eyaletinin Wiebsbaden kentinde "Tor zur Welt - Dünyaya açılan kale" isimli ödül gecesinde Trabzonspor'un golcü futbolcusu Fatih Tekke (29), 2005 yılında dünyanın en iyi ikinci gölcüsü ödülüne layık görüldü.

Geçen sezon 34 karşılaşmada 31 gol atarak büyük bir başarı gösteren Tekke'yi sadece 33 golle Gamba Osaka (Japonya) takımında oynayan Brezilyalı golcü Clemerson de Araujo Soares geçti. Ödülünü Wiesbaden Büyükşehir Belediye Başkanı Hildebrand Diehl'in elinden alan milli futbolcumuz Tekke, böyle bir ödüle sahip olduğu için büyük gurur duyduğunu belirtirken "Futbol hayatımda bu kadar anlamlı, önemli bir ödülü ilk defa alıyorum. Her futbolcunun tatması gereken bir duygu. Bu ödülü ülkem ve takım arkadaşlarım adına alıyorum. Bana bu ödülü almamda yardımcı olan herkese buradan teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bilhassa geçen sezon Alman birinci liginden önemli teklifler aldığına dikkat çeken Tekke, "Kulübüm izin vermediği için yurtdışına gitmedim. Ancak ülkemi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Hedeflerimin arasında yurtdışında da futbol oynamak var" dedi. Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe - Trabzon karşılaşmasına da değinen Tekke, "Biz sahaya kazanmak için çıkacağız. Çok zor bir maç olacak, ama kazanan taraf biz olmak istiyoruz. Taraftarlarımızı bu sezon çok üzdük.

Fenerbahçe'yi yenerek hem kendimizi affettirmek hem de üçüncülük hedefimizi ve UEFA kupasına katılma şansımızı sürdürmek istiyoruz" dedi. Öte yandan ödül töreni sonrası imzalı formasını açık arttırmaya çıkaran ve elde edilecek geliri BM Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) bağışlayan Fatih Tekke, örnek bir davranış gösterdi.

Wiesbaden Büyükşehir Belediye Başkanı Hildebrand Diehl, Fatih Tekke'ye gösterdiği bu örnek davranıştan dolayı teşekkür etti. Fatih'in imzalı forması açık arttırmada bin 250 euroya alıcı buldu. Diğer yandan Alman hakem Dr. Markus Merk de 2005 yılının en iyi hakemi ödülünü aldı. Milli futbolcumuz Fatih Tekke, ödül töreni sonrası hayranlarına kendisinin imzaladığı minyatür topları hediye etti.

Reklam
Reklam

Ödül töreni gecesine Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch, İçişleri Bakanı Volker Bouffier, Alman Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger ve çeşitli ülkelerden seçkin davetliler katıldı. Ödül gecesi esnasında Afrika'ya okul yapma kampanyası da büyük ilgi gördü. Alman Futbol Federasyonu yetkilileri 10 bin euro bağışta bulunarak, salondaki misafirlerden büyük alkış aldı. Geceye çeşitli Afrikalı sanatçılarının dans ve müzikal gösterileri renk kattı.