Fatih Terim bir futbolcusunu böyle övdü!

A Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Estonya maçı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Çocukları tebrik ediyorum. Şimdi tam bir satranç. Romanya'nın haberini aldık. Fenerbahçe Stadı'nda seyircimizle beraber bu play-off'u istiyoruz. Hepimiz istiyoruz. Bu sevinci de yaşatıyoruz. 3. galibiyetlerini aldılar. İşi basite indirgersek galibiyetten başka çaremiz yok. Onun planını yapacağız. Caner için çok üzgünüm. Burak iyi bir golcü, bunu hep söylüyorum. Bazen hatalarını da söylüyorum. Sevindim gol atmasına. Gol atıncaya kadar da çıkarmadım. Umut ile beraber görevlerini yaptılar. Burak önemli meziyetlerini kullanmalı. Bize sevinç kısa. Şimdiden Hollanda maçına bakacağız.

Reklam
Reklam

A Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, artık Hollanda karşısında alacakları sonucu düşündüklerini, bu maçla da işlerinin bitmediğini, Play-off oynayacaklarını söyledi.

Estonya galibiyetinin ardından rahat bir nefes alan Terim, “Bu stresi çekmek kolay değil, hiç kolay değil. Bir gol yesek dışarıda kalıyorsunuz. Bu hedefi gerçekleştirebilmek, sadece galibiyetle olduğu için kolay değildi. Takım olarak oyunu kontrol altına alan taraf olduk. Tabi bu bir satranç. Bizim için Hollanda’nın beraberlik ve galibiyeti yeterliydi. Kolay olmadı. Buralara da kolay gelmedik” yorumunu yaptı.

Daha sonra Hollanda ile oynanacak karşılaşmaya da değinen Fatih hoca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiç iddiamız olmadan da bu maça çıkmak vardı. Fenerbahçe Stadı’nda seyircimizle beraber olmak istiyoruz. Allah şahidimiz, hepimiz istiyoruz. Bu birlikteliğe ihtiyacımız var. Herkesin bir milli takım özlemi var, milli takımın herkese özlemi var. Salı günü taraflı tarafsız herkesin forması kırmızı-beyaz olmalı. Brezilya’ya gideceksek hep beraber gideceğiz. Gidemeyeceksek de hep beraber gidemeyeceğiz. Oyuncularımı kutluyor, alınlarından öpüyorum. Onları çok seviyorum. Dört maç önce ne durumdaydık. Bu çocuklar alkışı hak ediyor. Çok dişli önemli bir takımla oynayacağız. İşi basite indirgersek, galibiyetten başka şansımız yok. Muhakkak ki bu maçın atmosferi farklı olacaktır. Ama deneyeceğiz.”

Reklam
Reklam

Caner’in sarı kart cezalısı olduğu için üzüntüsünü dile getiren A Milli Takımı Teknik Direktörü, “Her şeyde bir hayır var. Belki play-off’ta oynayamayacaktı” yorumunu yaptı.

Sementa Terim!

Futbolculuk döneminde çizgi üzerinden çıkardığı toplar yüzünden, “Tatlı Cadı” dizisinden esinlenilerek “Sementa” lakabını alan Fatih Terim, sihrini yine gösterdi. 2014 Dünya Kupası elemelerinde ilk 6 maçta 7 gol atıp 7 gol yiyen A Milli Takım, Terim ile 9 gol atıp hiç yemedi ve ikinci sıraya yükseldi.