Fatih Terim: Birinci Hedefimiz Gruptan Çıkmak

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde bu yılki maçlarını en ciddi şekilde oynayarak gruptan...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde bu yılki maçlarını en ciddi şekilde oynayarak gruptan çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Şampiyonlar Ligi’nde yarın akşam Türk Telekom Arena Stadı’nda Portekiz temsilcisi Braga ile oynanacak grup maçı öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, “Grup değerlendirmesi yapacak olursak böyle dörtlü gruplarda son maçlara kadar gruptaki durum belli olmuyor. Bazen birinci belli olabiliyor fakat ikincinin kim olacağı son ana kadar belli olmuyor. Bu nedenle her maçımızı en ciddi şekilde oynayarak hiç pes etmeden bu gruptan çıkmayı deneyeceğimiz bir gerçektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Galatasaray’ın uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ne döndüğünü hatırlatan ve taraftarlardan destek isteyen Terim, “Avrupa’nın en özel seyircilerinden olan Galatasaray seyircisi belirli bir süre sonra kendini hatırlatacaktır. Onlarında kendilerini çok iyi şekilde hatırlatacaklarına inanıyorum.” dedi.

HER YIL ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OLMAK İSTİYORUZ

Başarılı hoca, takım olarak her yıl Şampiyonlar Ligi’nde olmak istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şampiyonlar Ligi’ni çok önemsiyoruz. Mümkünse her yıl bu Devler Arenası’nda olmak istiyoruz. Bunu da devamlı hale getirmek istiyoruz. Devamlı katılan kulüplerin büyük bir avantaja sahip olduklarını görüyoruz. Gerek ekonomik, gerek idari olarak Şampiyonlar Ligi’ne devamlı katılan kulüpler iyi noktalara geldi. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi’nin önemini çok iyi biliyoruz. Biz de yöneticilerle beraber bunu uygulamak istiyoruz.”

Terim, “Biliyorsunuz Manchester United ile oynadığımız maçı sizler ve halk değerlendirdi. Galatasaray konması gereken yere kondu. Hakikaten çok iyi oynadık. Herkesin gurur duyacağı bir takım görüntüsü verdik. Fakat her zaman hatırlatıyorum üç puanı kaybeden taraf biz olduk.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fatih Terim, Braga takımı içinse şunları ifade etti:

“Rakibimizin Cluj takımı ile oynadığı maçı izlettik. Bize gelen rapor maçın öyle bitmeyeceği yönündeydi fakat maçı Cluj kazandı. Braga çok ciddi bir rakip. Cluj’un kazanması herkesin düşüncelerini değiştirdi. Rakip son maçını da 2-0 kazandı.

Burada çok mücadeleci bir maç bizi bekliyor olacak. Bizi her zaman iten taraftarımızın da büyük desteğine ihtiyacımız var. Başarı elde etmek kolay olmuyor. Yarınki maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Cuma günü Orduspor maçında bir sürü pozisyona girdik maçı kazanamadık. Ben oyuncularıma güveniorum. Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlar kolay olmuyor. Terlerinin son damlalarına kadar mücadele edeceklerdir.”

ELMANDER GIDA ZEHİRLENMESİ GEÇİRDİ

Terim, Hamit Altıntop’un oynamasının oldukça zor olduğunu ve bugün gıda zehirlenmesi geçirdiği için baygınlık geçiren Elmander’in ise kendileri ile beraber olacağını kaydetti.

Bir gazetecinin “Hamit’in oynamaması durumunda ligde cezası nedeniyle oynamayan Engin Baytar’a görev verebilir misiniz ?” sorusuna ise tecrübeli taktisyen, “Engin’i cezası nedeniyle ligde oynatamıyoruz. Ama onu düşüneceğiz. Bugünkü antrenmandan sonra kalabalık bir şekilde kampa gireceğiz. Hamit’in oynayamayacak olmasından dolayı Engin bizimle olabilir. Kamp kadrosunda yer alabilir. Ligde oynamamış olması bir dezavantaj olabilir. Engin bunu yenmeye çalışıyor. Ben oyuncularımın hepsine güveniyorum. Kime ne görev verirse bunu yapmaya çalışıyorlar.” diye cevap verdi.

Reklam
Reklam

Fatih Terim, yoğun maç trafiğinde zaman zaman rotasyona başvuracağını ve yarınki karşılaşmada savunmada Semih ile Dany’nın birlikte görev yapacağını kaydetti. Tecrübeli hoca, Hamit Altıntop ve Elmander’in durumları net olsaydı yarın akşam sahaya süreceği ilk onbiri de açıklayacağın ancak bu durumlar ortaya çıkınca açıklamaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Terim, bu sezonki oyun planlarından asla vazgeçmeyeceklerini fakat oyun içinde zaman zaman değişik varyasyonlar yapabileceklerini ifade etti.

TAKIMIN HEDEFİ

Bir gazetecinin “Bu yıl Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefi nedir ?” sorusuna tecrübeli hoca, şöyle cevapladı:

“Kendimize şunu yaparsak bunu yapabilirsek başarılıyız veyahut başarılı değiliz diye bir kriter koymadık. Geçen seneden bir takım oluşturuldu. Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası hepsinin kriteri oldukça farklı. Başarıyı neye göre yorumladığınıza bağlı. Başkan ve ben bu sene buradan çıkmayı hedefledik.

Bakın grupta Cluj’un Braga’yı yenmesi grubun her şeye açık olduğunu gösterdi. UEFA Kupası’nı oluşturduğumuz kadro ile 4. Senede kazanabildik. Yeni oluşan kadro geçen yıl yaşanan güçlüklere rağmen şampiyon olmayı başarabildi. Bizim için başarı kriteri Galatasaray’ın girdiği yarışlarda her zaman en yükseği hedeflemiştir. Bugünkü şartlar altında önce şu hedefi koyalım sonra bakarız yaklaşımı var. Uzun yıllar aradan sonra bu beyanat temkinli oldu. Doğrusu buydu. Daha realist davrandık.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: