Fatih Terim en çok o tarihçiye kızdı

Fatih Terim'in Çek Cumhuriyeti maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında eleştirdiği tarihçi bakın kim çıktı?

Hırvatistan ve İspanya maçları sonrası eleştirilerin merkezi haline gelen Fatih Terim dün akşam basın toplantısı düzenledi. Toplantıda en çok değindiği konulardan biri de kendisini hem de Euro 2016'nın yayıncı kuruluşu olan TRT'de eleştiren tarihçi Ahmet Şimşirgil oldu.

Fatih Terim toplantıda şunları söyledi: TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programında tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. TRT'den bahsediyorum ve yayıncı kuruluşumuz. Tarih programında 'milli takım bir an önce dönmeli' deniyor. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında bu benim alanım değil diyen bir çok akademisyen dostum var. Biri çıkıyor, bu da TRT'de. Sen de diyorsun ki hocam neden suratınız asık diyorsunuz. Esasında gülünecek şeyler ama gülemiyoruz."

Reklam
Reklam

TRT 1'de yayınlanan Gündem Ötesi programında Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgil, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i istifaya davet etti. A Milli Takım'ı tarihten ve Osmanlı Devleti'nden örnekler vererek eleştiren Şimşirgil, ''Bizanslılar diyor ki İstanbul önüne geldiklerinde 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını nereye yerleşeceğini biliyor ve yarım saat içinde yerleşiyor. 2 senelik muazzam bir hazırlık var. Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam nereye koşacağını biliyor akıl bu işte. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur?'' ifadelerini kullanmıştı.