Fatih Terim: "Grubun en iyi takımıyız"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda alınan Bosna Hersek mağlubiyeti nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, "Yine de Bosna Hersek maçına kadar mükemmel bir performans ortaya koyan futbolcularımdan memnunum. Grubun en iyi takımıyız" dedi.

Almanya'da 5 Haziran Salı günü Brezilya ile özel bir maç yapacak A Milli Takım'ın kamp yaptığı Dortmund'da basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda alınan 3-2'lik Bosna Hersek mağlubiyetinin kendilerini üzdüğünü söyleyerek, "Alınan mağlubiyete rağmen Bosna Hersek maçına kadar mükemmel bir performans ortaya koyan futbolcularımdan memnunum. Grubun en iyi takımıyız. Mükemmel başladığımız grup eleme maçlarında ilk devreyi ikinci bitiriyoruz.

Reklam
Reklam

Oyuncularım, ikinci yarıda ilk yarıdaki performansın üzerine çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Brezilya ile yapacakları özel maçın önemli bir prestij olduğunu vurgulayan Terim, "Oyuncularımızın bu tecrübeyi edinmesi, buradan çıkacak dersler çok önemli. Ayrıca, Tugay'ın veda maçı olacak. Hem Tugay'ı uğurlamak hem de Almanya'daki vatandaşlarımızla beraber olmak istiyoruz. Futbol Federasyonu'nda iki bilet alana üçüncü bilet bedava uygulaması var. Çok hoş bir gün olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, Brezilya maçı öncesi Milli Takım'da birkaç değişiklik yapabileceğini de kaydederek, "Kazım, Nuri ve Serdar da bizimle olacak. Fazla izleme fırsatı bulamadığımız arkadaşlarımız da bizimle olacak. Sezonu böyle kapatacağız. Almanya'ya kazanıp da gelmek isterdik. Ancak ilk yarı ve ikinci yarı sonunda beklemediğimiz goller yedik. Yine biz, iyi bir takımız. İkinci yarı maçları ile birlikte daha iyi olacağız ve Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Brezilya maçı da beklenmedik mağlubiyeti unutmamızı sağlayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Brezilya karşısında ortaya koyacakları oyunun çok önemli olduğunu da belirten Terim, "Salı günü karşımızda 5 defa Dünya Şampiyonu olmuş Brezilya olacak. Almanya kamuoyunun da bu maça ilgi göstermemesi mümkün değil. Avrupa'daki her insanın seyretmek isteyeceği bir maç. Brezilya karşısında bizim oyunumuz çok önemli.

Hazırlık maçı, ancak Brezilya işin ucunda olduğu zaman olaylar daha da büyüyor. Onlar da sezonu bir futbol şöleni ile kapatmak isteyecektir. Biz de bu şölenin içinde olacağız. Daha önce Milli Takımlar'da görev yapan Piontek ve Rasim Kara'yı da buraya davet ettik. Salı günü inşallah, burada çok hoş bir şölen yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, Almanya'nın Türkler'in ikinci vatanı olduğunu da söylerken, son dönemde Almanya Ligi'ne transfer olan Türk futbolcularının sayısının artmasıyla ilgili olarak, "Almanya çok uzak bir yer değil, Türk futbolcusunun Almanya'da oynaması çok doğal bir şey" ifadelerini kullandı.