Fatih Terim: Trabzon gibi önemli bir deplasmandan 3 puan almak çok önemli

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzon gibi zor bir deplasmandan 3 puan almanın önemli olduğunu...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzon gibi zor bir deplasmandan 3 puan almanın önemli olduğunu söyledi.
Terim, 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Trabzon gibi önemli bir deplasmandan 3 puan almak bizim için çok önemli. Hele hele Fenerbahçe maçı sonrası 3 puan almak çok daha hoş, çünkü o maçın hakikaten iyi oynanan bir maç olduğunun teyidi için kendi sahasında özellikle çok tehlikeli bir rakibi yenmek çok kolay değil. O yüzden oyuncularımı kutluyorum, Trabzonspor’a da başarılar diliyorum.” dedi.
Terim, geçtiğimiz sezon Trabzonspor’dan transfer ettikleri Selçuk, Engin ve Ceyhun’a bu maçta görev vermesinin özel bir anlamının olup olmadığı yönündeki soruya da, “Engin bizim normalde ilk 11 oyuncumuz. Dikkat ederseniz pek de atak oyuncusu yoktu zaten kulübemizde. Biraz da daha garantiye almak ve ileride karşılama için orta sahaya oyuncusu aldık. Normalde Engin ilk 11’de de başlayabilirdi. Ama Fenerbahçe maçını iyi oynamış, 3 puan kazanmış bir takımı bozmak istemedim. Ayrıca da kendi evimizde böyle oynayıp ta dışarıda başka türlü oynamayı düşünmedim, bu mesajı oyuncularıma cesaret olarak vermek istedim. Böyle bir kadro tercih ettim ki, Fenerbahçe maçından sonra bu maçı da hak etmişlerdi. O yüzden Engin’i oynatmadım, sonra da ortaya sahayı güçlendirmek için oyuna koydum. Ceyhun’u geçen hafta da oynatamamıştım zaten. Orada zaman zaman değişik elemanları koyuyoruz. Beş dakika da olsa değişik arkadaşlarımız bizimle olsun istiyoruz. Yoksa onun dışında hiçbir amacımız yok.” cevabını verdi.
Takım olarak henüz istedikleri seviyede olmadıklarını da ifade eden tecrübeli teknik adam, istedikleri takıma daha çok zaman olduğunu belirtti.
Terim, Reyes’in transferine ilişkin bir başka soru üzerine de şunları söyledi; “Reyes, Ujfalusi, Forlan paketini isteyen benim. O zaman isteğim olsaydı doğruydu. Bugün ben başkanımıza gereken fikrimi söyledim.”
Sarı-kırmızı takımın genç ve başarılı futbolcuları Emre ve Semih de Trabzon gibi zor bir deplasmandan 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz