Fatih Terim'e mesaj atmak 53 kuruş!

Facebook, kademeli olarak ücretli mesaj uygulmasını başlattı.

Sosyal ağ Facebook, kademeli olarak ücretli mesaj uygulamasına başladı. Buna göre artık arkadaş listenizde olmayan kişilere direkt mesaj göndermek için ücret ödemeniz gerekecek.

Arkadaş listesinin dışında olan birine gönderilen mesajları diğer klasörüne düşmeden doğrudan o kişinin gelen kutusuna göndermek için ödenecek ücret ise 0.40 TL’den başlayıp, kişisine göre 28 TL’ye kadar çıkabiliyor.

ÖDEME BİLGİLERİ SAKLANIYOR

Örneğin, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in gelen kutusuna mesaj atmanın bedeli 28 TL’yi bulurken, Fatih Terim’e doğrudan ulaşmanın bedeli 0.53 TL. Sıradan kullanıcılar için ise ücret 40 kuruş.

Reklam
Reklam

Ödeme Mastercard, Visa American Express veya Discover logolu kredi kartı ile kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu girilerek, yapılabiliyor.

Kullanıcının ödeme bilgileri ileride yapılabilecek alışverişler için Facebook tarafından saklanıyor. Arkadaşınız olmayan birine direkt mesaj atmanın bedeli, kullanıcının arkadaş listesinin genişliğine, sosyal ağı kullanım sıklığına, bağlantı ve beğeni sayıları gibi kriterlere bağlı olarak değişebiliyor.

SİYASETE DE EL ATTI
Zuckerberg, ABD’nin göçmen ve vize yasalarının esnetilmesi için çalışacak bir grup kurma kararı aldı. Zuckerberg, bu iş için 20 milyon dolar harcayacak.

ÜCRET TARİFESİ
Liste dışındaki birinin gelen kutusuna mesaj göndermek 0,40 TL - 0,53 TL, Mark Zuckerberg gelen kutusuna mesaj atmanın bedeli 28 TL, ödeme şekli Mastercard, Visa American Express veya Discover logolu kredi kartı