Fatih Üniversitesi: Dış Ticaretteki Gelişmeler Talep Canlanmasına Işaret Ediyor

Fatih Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü, ocak ayındaki dış ticaret gelişmelerinin talep canlanmasına işaret ettiğini kaydetti....

Fatih Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü, ocak ayındaki dış ticaret gelişmelerinin talep canlanmasına işaret ettiğini kaydetti.

Fatih Üniversitesi, Ocak Ayı Dış Ticaret verileriyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, hem ihracat hem de ithalattaki artışın iç ve dış talep canlanmasına işaret ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"İhracatın yanı sıra ithalatın artması ve dış ticaret açığındaki artış, ülke ekonomisinin ithalata bağımlı bir büyüme yapısına sahip olduğunu göstermektedir. Dış ticaret açığındaki artışa karşın, ihracatın ithalatı karşılama oranındaki artış ise dış ticaret ve ekonomik canlanma sürecinin ülke ekonomisine yansıyan olumlu tarafı olarak düşünülebilir. 2013 yılında dünya ekonomisindeki kademeli toparlanma ve Türkiye’nin bir önceki yıla göre daha yüksek bir büyüme kaydedeceği beklendiğinden, dış ticaret hacminde ve dış ticaret açığında artış beklenmektedir. Türkiye’nin AB’ye olan ihracat miktarı yıla olumlu bir başlangıç yapmıştır. AB’ye ihracat miktarı artmasına karşın AB’nin ihracattaki payı ise geçen yıl boyu olduğu gibi, bu yılın ilk ayında da azalmaya devam etmiştir. AB’ye ihracat miktarındaki artışa rağmen, AB’nin ihracattaki payının azalmaya devam etmesi, alternatif pazar arayışlarında başarılı bir yılı geride bırakan Türkiye’nin, alternatif pazarlara ihracatta yeni yıla da olumlu bir başlangıç yaptığı şeklinde değerlendirilebilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: