Fatih Üniversitesi yeni eğitim yılına ‘merhaba’ dedi

Fatih Üniversitesi 2011-2012 akademik yılına Büyükçekmece Yerleşkesi’nde düzenlediği açılış töreni ile ‘merhaba’ dedi. Fatih...

Fatih Üniversitesi 2011-2012 akademik yılına Büyükçekmece Yerleşkesi’nde düzenlediği açılış töreni ile ‘merhaba’ dedi.
Fatih Üniversitesi akedemik yılı açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, vakıf üniversitelerinin bazı problemleri olduğunu belirtti. Bunlardan bir tanesini kontenjanların dolmaması olarak gösteren Tekalan, “Vakıf üniversitelerine yapılan devlet yardımı şuanda yapılmıyor. Öğretim üyelerimiz belli bir süre vakıf üniversitesinde çalıştıktan sonra şunu diyorlar; ‘Biz devlete geçsek ve oradan emekli olsak.’ Gelecekte vakıf üniversiteleri bu açıdan sıkıntı yaşayabilir. Ben YÖK üyesiyken yurt dışına çok fazla doktora master için öğrenci gönderiyorduk. Şimdi bunların azaldığını görüyoruz. Çok ciddi öğretim üyesi açığı olduğunu düşünüyorum. Dünyada üniversite eğitimi nasıl yapılıyor ciddi bir şekilde bunun araştırmasını yapıyoruz. Almamız gereken çok büyük yollar olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.
Yeni gelen öğrencilere de seslenen Tekalan, “Yeni genel öğrencilerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum. Üniversitemizde sizin için her türlü imkanlar var. Öğretim üyelerimiz ile her türlü konuyu konuşabilirsiniz. Hangi derdiniz olursa mutlaka bunları birlikte paylaşalım diyorum.” şeklinde konuştu.
Öte yandan akademik yılın ilk dersini öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman Kaşıkçı verdi. Dersin konusu ise yeni anayasa çalışmaları oldu. Törende Bakan Ömer Dinçer'in de konuşma yapması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz