Fatih Üniversitesi’nden Sosyoloji’ye Meraklı Gençler Için Kamp

Fatih Üniversitesi, Sosyoloji’ye ilgi ve merak duyan geçnler için yaz kampı tertip etti. Liselilere hitap...

Fatih Üniversitesi, Sosyoloji’ye ilgi ve merak duyan geçnler için yaz kampı tertip etti. Liselilere hitap eden kampta dünyayı ve toplumu tanıyıp tahlil etme, olaylara analitik bakma imkânı sunuluyor.

Toplum, güç ve iktidar gibi kavramların tartışıldığı şu dönemde birey ile toplumun deneyimlerinin ele alınma yöntemlerine ilgi artıyor. Bu ilgiyi gören Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, lise talebelerini kampa aldı. Kamp, gençleri dünyayı, toplumu iyi tanımaya ve tahlil etmeye yöneltiyor. İlave olarak olaylara analitik bakmayı mümkün kılıyor.

Reklam
Reklam

Türkiye‘nin 41 ilinden başvuru alan kamptan 20 öğrenci yararlandı.

Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Çetin, toplum ile ilgili fikirleri olan gençlere hitap ettiklerini dile getirdi. Önder Çetin, liselerde tam anlamıyla Sosyoloji öğretilmediğinden yakındı ve “Okullarda Sosyoloji’ye ağırlıklı Felsefe öğretmenleri giriyor. Çocuklar bu durumda alana tam hakim olamıyor. Sosyoloji kampı ile amacımız alan ile ilgili bilinçlendirme ve öğrencilerin sorularına cevap vermekti.” dedi.

İlerleyen senelerde daha büyük etkinlikler yapmayı planladıklarını bildiren Çetin, “Bu sene kampın ikincisi yapıldı. Türkiye’nin ayrı illerinden yoğun katılım oldu. Seçim yaparken itinalı davrandık. Böylece kampın yanında yeni arkadaşlıklar da oluşmuş oldu. Seneye daha ayrı ve yeni etkinlikler hedeflerimiz içinde.” açıklamalarında bulundu.

Öğrencilerin, bir kısmı Sosyoloji okumayı dilediği için; bir kısmı da diğer bilim dalları ile Sosyoloji’nin dirsek temasında olduğu için kampa dahil olmuş.

Reklam
Reklam

Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’nde 5 gün süren kampın sonunda aktif derslerin yanı sıra Garip Dede Cemevi, Galata Mevlevihanesi, Fener Rum Patrikhanesi, Özel Eseyan Ermeni Lisesi ve Galatasaray Lisesi‘ne turlar yapıldı. Etkinlikte ayrıca kavramların öğrenilmesi, sorgulanması ve uygulamaya konulmasının yanı sıra Sosyoloji anlayışı ile film okumalarına yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: