Fatih Ürek'in Ağalığına Tepkiler

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenecek olan 651'nci Tarihi...

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenecek olan 651'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağa olması için sanatçı Fatih Ürek'e teklif götürdüğünü söylemesi farklı kesimlerden tepkiler aldı. 2004 ve 2005 yıllarında iki defa Kırkpınar ağalığı yapan Mustafa Altunhan, "Ağalığın misyonu Fatih Ürek'e ağır gelir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında Kırkpınar'a katılacak pehlivanların ülke genelindeki güreşlerde puan alması gerektiğini ve panı yetenlerin Kırkpınar'a gelmesi gerektiğini söylemişti. Sedefçi, "Federasyon karar aldı. Diğer güreşlerde puanlama yapılacak ve ilk 40'a giren başpehlivanlar burada güreşmeye hak kazanacak. 41'nci olan burada yani Kırkpınar'da güreşemeyecek. Kırpınar'a zembilini kapan herkes gelemeyecek. Dereceye giren insanlar burada güreş tutacaktır. Bu ne demektir, diğer güreşlerde hatır gönül ortadan kalkacaktır ve herkes burada güreşmek için adam gibi güreşecektir. Kaliteli 40 kişinin katılacağı güreş olacaktır. En önemlisi de başpehlivanlık güreşinde daha önce 30 dakika güreş 10 dakika puanlama ve altın puan vardı. Değişti artık. 40 dakika güreş olacak. Burada puan alan galip olacak. Saatlerce bekleme olmayacak. Kimse sıkılmayacak ve adam gibi güreşecekler. Güreşmezlerse ihtarla diskalifiye edilecekler. Bu kararları federasyon koydu. Beğenmeyen güreşmesin. Burası dingonun ahırı değil. Burası Kırkpınarsa, Türkiye'nin yiğitlik er meydanıysa bunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Beğenmezlerse defolsun gitsinler. Biz güreşi kurtarmak için uğraşıyoruz, onlar taktik yapacaklar. Öyle yağma yok. Adam gibi güreşsinler. Başpehlivana kupa yerine 10 bin liralık altın kemer takacağız. Ödülleri de yüzde 25 artırdık. Daha ne yapacağız. Adam gibi güreşen başımızın tacıdır" şeklinde konuşmuştu. Sedefçi, Kırkpınar ağalığı için ise sanatçı Fatih Ürek'e teklif götürdüğünü ve telefonla kendisi ile görüştüğünü söylemişti.

Reklam
Reklam

Başkan Sedefçi'nin bu açıklamalarına ve sanatçı Fatih Ürek'in ağalığına farklı kesimlerde olumsuz tepkiler geldi. Kırkpınar'da 2004 ve 2005 yıllarında iki defa ağalık yapan Edirneli Mustafa Altunhan, "Başkanımız kendisine teklif götürebilir ama Fatih Ürek'in ağalık yapması için yüreği yetmez. Ağalık yürekli insan işi, er işi. Ağalık makamı önemli bir yerdir, bu ağalığı yapacak kişinin bu makamın hakkını vermesi gerekir. Ürek bu makamın hakkını veremez ve ağalık yapamaz. Anlayan benim ne demek istediğimi gayet iyi anlar. Ağalığın misyonu Ürek'e ağır gelir kaldıramaz. Birde bu gelirse ağalık makamı erezyona uğramış olur" dedi.

Vatandaşların büyük kısmı Ürek'in ağalığına olumsuz bakarken bazıları ise destek verdi. Fatih Ürek'in ağalığına tepki gösteren vatandaşlar, "Fatih Ürek çok değiş bir insan. Kişilik olarak da insanların tasvip etmediği hareketleri var. Daha kişiliği oturmuş insanlar olursa daha iyi olur. Onu ben layık görmüyorum, ona varıncaya kadar başka kişilerde var, ona kalınca memleket boş kalmıştır demektir" dedi.

Reklam
Reklam

Bazı vatandaşlar da, "Parası olan olur, bu memlekette para konuşur. Fatih Ürek'in parası var ağa olacakmış, bizim de paramız olsa biz de oluruz" diyerek destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz