Fatih Uslu'dan Sınav Uyarısı

Tavşanıl Final Dergisi Dershanesi Müdür Yardımcısı Fatih Uslu, LYS için son gün uyarısında bulundu. Uslu,...

Tavşanıl Final Dergisi Dershanesi Müdür Yardımcısı Fatih Uslu, LYS için son gün uyarısında bulundu. Uslu, “öğrencilerimizin sınava girecekleri okulları mutlaka görmelerini tavsiye ediyoruz. Sınavın bir gün öncesinde öğrencilerimizin yeme içmesine ve sosyal faaliyetlerine dikkat etmesi gerekir. Daha önce yemediği bir yiyeceği yememesini ve ağır sportif faaliyetlerde bulunmamasını öneriyoruz. Çünkü bu durum sonucu zehirlenme olayları veya vücutta sakatlık meydana gelebiliyor. Sınava son bir gün kala tamamen moral ve motivasyon üzerinde durmalılar. Şu ana kadar birikim ve becerilerini sınavda gerçekleştirilmesi için moralinin iyi olması gerekiyor. Bir diğer hususta öğrencilerin uyku düzeni. Öğrencilerin sınava sayılı günler kala biyolojik saatlerinde değişiklik yapmamalarını ve uykusuz kalmamalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencimiz sınav günü dinç bir şekilde uyanacağı şekilde kendini ayarlamalı. Ve sınava gitmeden önce mutlaka kahvaltı yapmalı. Hiç kahvaltı yapmayan bir öğrencinin sınav günü kahvaltı yapması ağır yiyecekler yemesi, öğrencinin midesini bozmasına, biyolojik olarak bozulmasına neden olacaktır. Bu nedenle öğrencinin kendi düzeni içerisinde kahvaltısını yapıp, sınava giriş belgesini hazırlayıp, sınav esnasında kullanacağı malzemeleri ayarlayıp sınav yerine yarım saat öncesinde bulunması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Üniversiteye girişti ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 16-17 Haziran'da yapılacak sınavlarla başlıyor.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek LYS'lerin, sabah oturumu saat 10.00'da, öğleden sonra oturumu ise saat 14.30'da başlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: