Fatih'de 4 ahşap bina yandı

İSTANBUL (İHA) - Fatih'de, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında, 4 ahşap bina tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangında, şans eseri ölen ya da yaralanan kimse olmadı.

Sağlık ekipleri, yangında evlerini kaybettikleri için kriz geçiren vatandaşlara olay yerinde müdahale etti.

Yangın, saat 02:30 sıralarında Küçük Ayasofya Mahallesi Cami Sokak ve Bardakçı sokakta çıktı. Cami sokak üzerinde daha önceden yandığı için kullanılmayan boş ahşap binada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Çevredeki diğer binalara da sıçradı etti. Ahşap binaları saran alevler sonrasında çevre sakinleri büyük bir korku ve panikle dışarı fırladılar. Olayın haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen Fatih İtfaiye'si yangına müdahale etti. Alevler karşısında itfaiyenin yetersiz kalması üzerine olay yerine Bakırköy ve Beyoğlu itfaiye ekipleri de takviye olarak geldi.

Reklam
Reklam

Alevlerin binanın içlerine kadar ilerlemesi üzerine, içeride bulunan mutfak tüpleri patladı. Patlamalar nedeniyle kısa süreli bir korku ve panik yaşanırken, takviye ekiplerin de olay yerine gelmesi üzerine, yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Evlerinin yandığını gören bazı vatandaşlar, sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren vatandaşlara olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini ileri süren çevre sakinleri, polis eve itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Yangın sonrasında 4 ahşap binan tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.