Fatih'te 2 ahşap bina kül oldu

İSTANBUL (İHA) - Fatih'te birbirine bitişik 2 ahşap bina, çıkan yangında kül oldu. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, Air Race yarışmasından kaynaklanan yoğun trafiğe takılınca olay yerine uzun süre ulaşamadı.

Unkapanı Kasap Demirhun Mahallesi, Salihpaşa Caddesi, Şeyhilal Sokak'ta bulunan 3 katlı ahşap binada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, kısa sürede yan tarafındaki başka bir ahşap binaya da sıçradı. Yangını söndürmek üzere olay yerine Fatih İtfaiyesi'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ancak sevk edilen ekip Atatürk Bulvarı'nda, "Red Bull Air Race World Series"i izlemeye gelenlerin, Unkapanı Sahil Yolu'nda oluşturdukları trafik yoğunluğuna takıldı. Bunun üzerine Beyoğlu ve Eyüp'ten de olay yerine ekipler gönderildi. Fakat bu ekipler de trafiği geçemedi.

Reklam
Reklam

Yangın yerine Fatih'ten çıkan ikinci bir ekip ile Air Race'de tedbir amacıyla bekletilen 2 araç dakikalar sonra ulaşmayı başardı ve yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri, yangın sonrası kullanılamaz hale gelen ve bazı yerlerinde çökmeler meydana gelen 2 binada, yıkılma ihtimali bulunan bölümleri kullandıkları halatlarla yıktı.

Can kaybının olmadığı yangında binalar kullanılamaz hale geldi.