Fatih’te İmamlar İngilizce Öğreniyor

Fatih’te görev yapan imamlar, camileri ziyaret eden turistlere bilgi vermek için İngilizce öğreniyor.Fatih’teki camileri ziyaret...

Fatih’te görev yapan imamlar, camileri ziyaret eden turistlere bilgi vermek için İngilizce öğreniyor.

Fatih’teki camileri ziyaret eden turistlere camilerle ilgili bilgi vermek ve turistlerin islami sorularına cevap verebilmeleri amacıyla Fatih Müftülüğünde görevli imam ve din görevlilerine İngilizce eğitimi verilmeye başlanıyor. 332 camii ile Türkiye’nin en fazla camiye sahip ilçesi Fatih’te görev yapan imamlar, bundan sonra Tarihi ilçe Fatih’teki camileri ziyaret eden turistlere hem camiler hem de Fatih ve Türkiye hakkında İngilizce bilgi verebilecek.

Reklam
Reklam

Fatih, Sultanahmet, Yeni Beyazıt, Hırka-i Şerif, Süleymaniye, Yavuz Selim, Küçük Ayasofya, gibi yüzlerce tarihi camiye sahip olan Fatih, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Camileri ziyaret eden turistler daha önce gerek camilerle ilgili gerekse cami mimarları ve çevresiyle ilgili doyurucu bilgiye ulaşamıyorlardı. Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘İmamlar İngilizce Öğreniyor’ projesiyle bundan böyle Tarihi Yarımada Fatih’i ziyaret eden turistler; camiler, tarihi eserler ile ilgili bilgileri İngilizce olarak öğrenebilecek.

Eğitim sonunda imamlar, günlük yaşamda kullanacakları temel bilgilerin yanı sıra, İslami bilgiler, görev yaptıkları cami ve ilçedeki diğer camiler hakkında bilgi verebilecek düzeye ulaşacak. Kursu başarı ile bitiren imam ve din görevlilerine sertifika verilecek. İmamlara İngilizce kursu öncesi bir de seviye belirleme sınavı da yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: