Fatmagül olaylı başladı

Türk dizisi "Fatmagül'ün Suçu Ne" Yunanistan'da olaylı başladı.

Yunan Mega televizyonunda ilk bölümü geçen Cuma günü yayınlanan ve yüzde 18 reyting alan diziye ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi tepki gösterdi.

Yunan Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (ESRT) şikayette bulunan SYRİZA'nın kadın kolları, dizinin tanıtımı için gösterilen fragmanda "Bir kadın tecavüzcüsüne aşık olabilir mi?" sorusunun sorulduğunu belirterek, "Dizi, tecavüz kültürüne prim veriyor. Kadınlara karşı şiddeti kınıyoruz. Tecavüz de ağır suçtur. Bu dizi yanlış bir mesajdır" açıklaması yaptı.

[

TECAVÜZ SAHNESİ](http://birbak.mynet.com/galeri/fatmagul-olayli-basladi/6533/1339042)

SYRİZA'nın kadın kolları, ERST'ye "Yunanistan'da kadın-erkek eşitliğinin korunması için gerekli tedbirleri alması" yönünde çağrıda bulundu. Partili kadınlar, "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinin fragmanı için Mega televizyonuna para cezası kesilmesini istedi. Ayrıca ülkedeki tüm kadınlar da bu diziyi izlememeye çağrıldı.

Yunanistan'da daha önce kilise ve ırkçı-faşist Altın Şafak partisi, Yunanlılara "Muhteşem Yüzyıl"ı izlememeleri yönünde çağrıda bulunmuştu. Muhteşem Yüzyıl'ı hafta içi her gün yaklaşık 1.8 milyon Yunanlı izliyor.

İstanbul'daki Rum dernekleri ise RTÜK'e "Ustura Kemal" dizisini şikayet etmişti.

[

DİZİ HABERLERİ](https://www.mynet.com/magazin/dizi)