Fatsa Belediyesi 2 İtfaiye Aracı Alıyor

Fatsa Belediyesi 2 adet yangın söndürme ve kurtarma aracı alıyor.Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan siparişi verilen...

Fatsa Belediyesi 2 adet yangın söndürme ve kurtarma aracı alıyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan siparişi verilen 2 adet itfaiye aracının birinin 42 metre yükseklikte kurtarma ve 15. katta muhtemel yangınları söndürme özelliğine sahip olduğunu belirtti. İtfaiye aracının alımı için Belediye Başkanlığı makamında Ankara Çelik Firması'nın yetkilisi Ersun Bener ile anlaşma sağlandı.

Toplamda 1 milyon 986 bin liraya ihale edilen 2 adet itfaiye aracının son teknoloji ve full donanımlı olduğunun altını çizen Başkan Hüseyin Anlayan; "Bu ihale kapsamında iki tane yangın söndürme aracı alacağız. Bir tanesi herkesin her zaman gördüğü, bildiği bir itfaiye arabasıdır. Bu aracımızı 281 milyar lira olmakla beraber, en fazla 6 ay içerisinde teslim edilecektir. Bir tane de, en önemlisi hem yangın söndürme işlemi görüp yangına müdahale edebilecek hem de 15. kata kadar çıkarak kurtarma işlemi yapabilecek, 42 metre yüksekliğinde merdiveni olan bir itfaiye aracı. Son teknoloji, çok donanımlı olan bu araçlar sıfırdan üretilecek. Bu aracımızın yapmış olduğumuz piyasa araştırmasındaki yaklaşık maliyeti 1 milyon 888 bin civarında. İhale rakamı ise, yaklaşık maliyetinin altında olan 1 milyon 705 bin liraya ihale etmiş bulunuyoruz. Bu aracımız Türkiye’de her yerde olmayan, büyük şehirlerde olan bir araçtır. Bu merdivenin tepe noktasına hep beraber çıkacağız. Ama şunu da özellikle belirtmek gerekirse, dileğimiz hiçbir zaman yangın olmaması ve bütün bunların tedbir amaçlı olmasıdır. İhtiyaç olduğu anda hazır kıta beklemek için bu araçlarımızı Fatsa Belediyesi'ne inşallah kazandırmış olacağız. Yeni araçlarımız Fatsa’mıza ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: