Fatsa: Millet herkesi layık olduğu yere koyacaktır

ORDU (İHA) - AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, cumhurbaşkanını bugünkü parlamentonun seçeceğini belirterek, "AK Parti Grubu bir cumhurbaşkanı seçecektir ve bu cumhurbaşkanı da AK Parti Grubu içerisinden olacaktır" dedi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde partilerle biraraya gelen Eyüp Fatsa, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son günlerin modasının "AK Parti cumhurbaşkanı seçmemeli" olduğunu ileri süren Fatsa, "Niye? Anayasa'ya aykırı bir durum mu var? Yasalara aykırı bir durum mu var? Yok. Öyleyse problem ne? Kimse kendini Türk milleti yerine koymayacak. Bu millet herkesi layık olduğu yere koyacaktır. Eğer onların iddia ettiği gibi olsaydı, eğer millet onlara inanmış olsaydı 50 seneden beri onları muhalefet kapısında bekletmezdi" dedi.

Reklam
Reklam

Geçmiş zamanın milletin ne istediğini, kimi istediğini gösterdiğini ifade eden Fatsa, "Efendim, falancı cumhurbaşkanı seçilmemeliymiş. Niye? Benim gibi düşünmüyor. Sende millet gibi düşünmüyorsun. Senin ne düşündüğün çok önemli değil, önemli olan milletin ne düşündüğüdür. Arkadaşlar hiç kimse endişe etmesin bu parlamento bir cumhurbaşkanı seçecektir. AK Parti Grubu bir cumhurbaşkanı seçecektir ve bu cumhurbaşkanı da AK Parti Grubu içerisinden olacaktır. Bu kararı biz vermedik. 3 Kasım'da bu millet verdi. Milletin kararı tartışılmaz. Kimse hayali şeylerin peşinde koşmasın" diye konuştu.

Basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını da cevaplayan Eyüp Fatsa, kamuoyunda yer alan cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönündeki görüşlere karşılık, "Ne cumhurbaşkanlığıyla alakalı seçim yasalarını ne de seçim sistemini AK Parti olarak biz yapmadık. Bizim önümüze bunu koydular. Biz hazır bir yasa bulduk. Oyunun kuralları bu dediler, biz de bu kurallar içerisinde kuralı koyanlarla beraber yarıştık. Kuralı koyanlar kaybetti, biz kazandık. Bakın şimdi cumhurbaşkanını halk seçsin, böyle seçilsin, şöyle seçilsin diyenler, geçmişte hem cumhurbaşkanlığı makamında hem de iktidarda oturdular. İstediklerini yapma imkanları vardı. Bu sorunun muhatabı biz değiliz. Bunu iddia edenlere sormak lazım. Elinizde imkan varken bunu niye yapmadınız diye. Bunlar iyi niyetli yaklaşım değil. Süreci provoke etmeye yönelik çalışmalar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Milletvekili Fatsa, AK Parti'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan haricinde ikinci bir alternatif olup olmadığı konusunda ise, "Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız dışında partimizde yaşı 40 ve üzerinde bütün milletvekili arkadaşlarımızın cumhurbaşkanı olmak için şartları tutuyor" dedi.