Fatsa'da Denetimlerde Ele Geçirilen Tarihi Geçmiş Ürünler Imha Edildi

 Fatsa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ele geçirilen son kullanma tarihi geçen ürünler imha edildi.

Fatsa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ele geçirilen son kullanma tarihi geçen ürünler imha edildi. 2014 yılı içerisinde 357 satış yeri, 49 üretim yerinin denetlendiği ve mevzuata aykırı hareket eden 9 iş yerine para cezası uygulandığı bildirildi. Fatsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun, yaptığı açıklamada, iş yeri hijyen şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, iş yerlerinin ruhsatları ve faaliyet konularıyla ilgili denetim yapıldığını söyledi. Gıda üretim, toplu tüketim, satış ve gıda depolarına yapılan denetimler sonucunda uygunsuzluk görülen iş yerlerine yasal işlem olarak idari para cezası uygulandığını, son tüketim tarihleri geçmiş ürünlerin başka şekilde değerlendirilemeyeceğinin tespiti sonucu imha edildiğini aktaran Dursun, şunları kaydetti: "Yapılan denetimlerde tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler güvenli olmayan gıda olarak tanımlanmakta ve tüketicilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle tüketicilerin aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerini, etiket bilgilerini de yazan bilgileri mutlaka kontrol etmeleri, hatta son tüketim tarihi gelmemiş bile olsa gıdanın kendine özgü muhafaza şartlarına uyulup uyulmadığına dikkat ederek satın almaları gerekmektedir." Dursun, tüketicilere, uygunsuz ürünleri Alo 174 gıda hattına bildirmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz