Fatsa’da Kutlu Doğum Etkinlikleri

Fatsa Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Orta Büyük Cami’de bayanlara yönelik vaaz ve...

Fatsa Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Orta Büyük Cami’de bayanlara yönelik vaaz ve irşat programı yapıldı.

Kur'an Kursu öğreticilerinin hazırladığı programda “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” ön plana çıkarken bayanlara yapılan bir program olmasından dolayı da İslam dininin kadına kazandırdığı onur/şeref ve haysiyet konusu da ön plana çıktı. Programda Kur'an-ı Kerim, ilahiler, kasideler okundu. Programa gelen bayanlar müftülüğümüzün aynı caminin altında açmış olduğu kermesi de ziyaret etme fırsatı buldular.

Reklam
Reklam

Kur'an kursu öğreticilerinden Aysel Bilgü, "Hz. Peygamber'in getirdiği din ile kadın vakar, şeref, onur ve sosyal statü kazanmıştır. İslam ile kadının medeni, sosyal, iktisadi ve hukuki hakları garanti altına alınmış, kadının evlat, eş ve anne olarak statüsü yükseltilerek erkeğin sahip olduğu birçok hak ve imtiyazlar verilmiştir. Kur’an-ı Kerim'de ‘Onlar sizin örtünüz siz de onların örtülerinizsiniz’ denilmektedir. Diğer bir ayette de ‘Mümin erkeklerle mümine kadınlar birbirlerinin velisidirler’ denilmektedir. Peygamberimiz Veda Hutbesi'nde kadınların haklarına ve kadın-erkek ilişkilerine temas ederken şu mesajı vermiştir. ‘Ey insanlar! Kadınlarınız üzerinde hakkınız, kadınlarınızın da sizin üzerinde hakları vardır.’ Dolayısıyla, İslam dininde kadın, erkekle aynı seviyede görülüp şahsi, hukuki ve sosyal haklar açısından kadın ve erkek denk tutulur. Kadının; ibadet, miras, ticaret ve malını tasarruf gibi birçok şahsi hakları vardır. Erkekler karşısında kadının hak ve hukuku kanunla korunmuş ve kadınların sahip oldukları hak ve hukukun şuuruna varmaları hedeflenmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Programa katılan bayanlara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitap ve gül hediye edildi. Program dualar edilerek son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: