Fatsa'dan Bir Grup Hacı Bektaşi Veli’yi Ziyaret Etti

Ordu Fatsa Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği, Nevşehir'e Hacı Bektaşi Veli Hazretlerini ziyaret amaçlı bir...

Ordu Fatsa Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği, Nevşehir'e Hacı Bektaşi Veli Hazretlerini ziyaret amaçlı bir gezi düzenledi. Geziye dernek yönetimi ve üyelerden 15 kişi katıldı.

Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Alirıza Güvenkaya yaptığı açıklamada, “Büyük İslam âlimlerinden, Anadolu’ya İslam’ın yayılmasına öncülük edenlerden Bektaşiliğin kurucusu Hünkar Hacı Bektaşi Veli Hazretlerini ziyaret amaçlı bir gezi düzenledik. Dernek olarak ilk defa bir Hacı Bektaş’a ziyaret yerlerini tanıma adına az katılımlı bir organizasyon gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki sonbaharda ailelerin de katılacağı bir gezi planlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Düzenledikleri gezinin Hacı Bektaşi Veli Hazretlerini yakından tanıma adına kendileri için çok verimli olduğunu aktaran Güvenkaya, "Derneğimizin amaçlarından birisi de kulaktan dolma bilgilerden uzak, araştırarak kitabi Aleviliği yaşatmaktır. Bu bağlamda Hacı Bektaşi Veli Hazretleri bizim için çok önem arz ediyor. Hünkâr’ın eserleri bizlere ışık tutuyor. Bizler de ziyaretimizde Cenab-ı Allah’a, sevgili kulu Hacı Bektaşi Veli Hazretleri yüzü suyu hürmetine dualar ettik. Rabbim inşallah yapılan ziyaretlerimizi, okunan gülbenklerimizi kabul eder." diye konuştu.

Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği üyeleri, gezinin ikinci gününde ise Avanos, Ürgüp, Göreme gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi. Dönüşte Merzifon’a uğrayan ekip, Pir Baba Hazretlerini de ziyaret etti.

Geziye katılanlar memnuniyetlerini dile getirerek, gezinin kendileri için geç kalınmış bir gezi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: