Fatura Ödeme Merkezi Açıp Vatandaşları Dolandırdılar

Bursa'da, fatura ödeme merkezi açarak vatandaşlardan aldıkları elektrik, doğalgaz ve telefon fatura bedellerini ilgili kurumlara...

Bursa'da, fatura ödeme merkezi açarak vatandaşlardan aldıkları elektrik, doğalgaz ve telefon fatura bedellerini ilgili kurumlara aktarmadıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Merkez Osmangazi ilçesi Gaziakdemir Mahallesi'ndeki fatura ödeme merkezine elektrik, doğalgaz ve telefon faturalarını yatıran bir vatandaş, faturasının ödenmediğini öğrendi. Faturanın neden yatırılmadığı sormak için fatura ödeme merkezine giden vatandaş, bayinin kapandığını gördü. Çekirge semtinde aynı kişilerin fatura ödeme merkezi açtıklarını gören bir vatandaş ise durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla V.K. ile kardeşi Y.K.’yı gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

İddiaya göre ağabey ve kardeşin 21 kişiden aldıkları fatura bedellerini Bursagaz, UEDAŞ ve Türk Telekom'a ödemedikleri ve ödeme merkezinin bu kurumlarla anlaşmasının olmadığı ortaya çıktı.

Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından "dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edildi. V.K.'nin ifadesinde, “Benim merkezle ilişkim yok. İş yeri kardeşimin üzerine. Sadece onun borçlarını ödemek için geldim” dediği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: