FAYHİB Meclis toplantısı yapıldı

Fırat Havzası Alt Yapı Hizmet Birliği Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Fırat Havzası Alt Yapı Hizmet Birliği Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Elazığ Valisi Ömer Faruk KOÇAK ,Üye İllerin İl Özel İdare Genel Sekreterlikleri, Otel İşletmelerinin yöneticileri, Belediye Başkanları ve İlçe Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Müdürü Ramazan POLAT; “2 yıldır faaliyet gösteren birliğimiz bu süre içerisinde üyelerimizin sunduğu projelerin bir kısmını hayata geçirilmiş bazı projelerde ise çalışmalar devam etmektedir.

Bu kapsamda Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin başlamış olduğu Sivrice atık su tesislerinin bakım ve onarım çalışması başlatılmış olup, Kemaliye Belediyesinin Kanalizasyon Şebekesi Projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden destek almaya hak kazanmıştır. 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Jeolojik Etüt ve Jeoteknik İşi projesi halen devam etmekte olup 2014 yılında tamamlanması öngörülmüştür” dedi.

Reklam
Reklam

Birlik Başkanı Elazığ Valisi Ömer Faruk KOÇAK; “Harput’a yapılması düşünülen çok amaçlı Kültür Park Projesi kapsamında; Turizm tesisleri, Toplantı Salonları, Kütüphane gibi sosyal ve kültürel alanların yapılması ve Harputa sonradan yapılıp tarihi dokuyu bozan yapıların incelenerek tarihi dokunun tekrar canlandırılması çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

Toplantıda ayrıca Hazar gölünde su sporları merkezi oluşturularak Keban Baraj Gölü ve Hazar Gölü üzerinde Tekne turları düzenlenmesi, 2013 yılının bütçesi ve Gelir-Gider tablosu ile 2014 yılının bütçe taslağı, 2014 yılı çalışma programı görüşülerek karara bağlandı.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: