Fazıl Boyner Kastamonu’da Anıldı

Kastamonulu hayırsever iş adamı Fazıl Boyner, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen programla anıldı.Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu...

Kastamonulu hayırsever iş adamı Fazıl Boyner, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen programla anıldı.

Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu konferans salonundaki programa, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Fazıl Boyner’in kızları Latife ve Lerzan Boyner ile Leman Halulu’nun yanı sıra dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Fazıl Boyner Günleri” etkinlikleriyle Fazıl Boyner'in isminin üniversitede yaşatılmaya çalışıldığını belirten Rektör Aydın, önümüzdeki günlerde Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve Sosyal Hizmet bölümlerine alınacak öğrencilerle yüksekokulun daha da gelişeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Fertlerin toplumda kazandıkları statüyle gelen hak ve ödevlerinin olduğunu ifade eden Aydın, “Hayırsever Boyner ailesi bu sorumluluğunu yerine getirmiş ve üniversitemize bina yaptırarak büyük bir hizmette bulunmuştur. Üniversitemiz kendilerine müteşekkirdir. Üniversitemiz Fazıl Boyner adını ilelebet yaşatacaktır. Bu dünyada hoş seda bırakmak herkesin arzusudur” dedi.

Aydın, şöyle konuştu: “Üç yıl önce burası dağ başıydı. Öğrenciler buraya nasıl ulaşacaklar diye zaman zaman tereddütlere düştüğüm oldu. İki ay evvel geldiğimde buraları gezme fırsatı buldum ve hayretler içinde kaldım. Uzak dediğim okul adeta şehrin içindeydi. Görüyorsunuz ki vakit boşa geçirilmeden çalışılırsa kısa zamanda çok şeyler kazanılır. Geçen zaman geri gelmiyor. Bunu iyi değerlendirmeye bakın.”

Konuşmalardan sonra Latife ve Lerzan Boyner ile Leman Halulu’ya çeşitli hediyeler verildi. Ardından Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu resim sergisi gezildi ve öğrencilerin verdikleri konser eşliğinde kokteyl düzenlendi.

Reklam
Reklam

“Fazıl Boyner Günleri” kapsamında 30 Kasım tarihine kadar Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu Fuaye Alanı’nda resim sergisi düzenleneceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: