Fazıl Say hakim karşısında

Piyanist Fazıl Say'ın Twitter'da yazdığı yazılar nedeniyle yargılandı..

Piyanist Fazıl Say'ın Twitter'da yazdığı yazılar nedeniyle yargılanmasına başlandı. 'Dini değerleri aşağıladığı' gerekçesiyle 1.5 yıla kadar hapsi istenen Say, savunmasını yazılı yaptı...

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlerini alenen aşağılama" suçlamasıyla 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

Fazıl Say, Ömer Hayyam'a ait olduğunu söylediği bazı dizeleri Twitter'da paylaşmış ve 3 kişi şikayetçi olmuştu.

Duruşmada Say'ı gönüllü olarak savunan 25 avukat hazır bulundu. Duruşmada, kimlik tespiti yapılan Fazıl Say, müzisyen olduğunu belirterek, gelirinin belirsiz olduğunu söyledi. İddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Fazıl Say, ''Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum'' dedi.

Mahkemeye yazılı savunmasını sunan Fazıl Say, duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Hakim, sanık Fazıl Say'ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, duruşmayı 18 Şubat'a erteledi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde aralarında Tarık Akan, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş ve Selçuk Yöntem'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adliye önünde Fazıl Say'a destek olmak için toplandı.

Adliye önünde toplanan topluluk "Fazıl Say yalnız değildir", "Özgür sanat özgür dünya", "AKP sanatçıyı rahat bırak" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.