Fazıl Say'dan Fenerbahçe senfonisi

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. yıl kutlamaları kapsamında bestelediği "Fenerbahçe Senfonisi" ile sahne aldı. Bodrum Antik Tiyatro'da sunuculuğunu Halit Kıvanç'ın yaptığı programa kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor ile oynanan karşılaşma nedeni ile katılamadı.

Programa katılan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, sporsever ve sanatseverlere seslenerek, "100 yıl önce yanmaya başlayan spor ateşi çok daha büyüyerek ve güçlenerek bir sevgi yumağına dönüşmüş durumdadır. Bir parçası olmaktan onur ve gurur duyduğumuz Fenerbahçe Spor Kulübü, bu akşamda adına yakışır bir şekilde 100. yılını kutlamaya devam ediyor. Bu tarihi yılımızda koyduğumuz, tüm branşlarda şampiyonluk hedefimize 11 branşın 10'unda ulaşmanın mutluluğunu ile 100. yılımızı daha büyük bir coşku ile kutluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hep ilklere imza attığını söyleyen Koç, "Fenerbahçe camiası Ulu Önder Atatürk'e, onun ilke ve inkılaplarına her zaman sahip çıkmış bir kulüptür. Bu bağlamda çağdaş uygarlığın bir simgesi olan çok sesli müziğin kalıcı eserlerinden biri olacağına inandığımız ve ülkemizin bu alanda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olan Fazıl Say'ın hazırladığı bu senfoni sadece Fenerbahçe'nin değil, tüm Türkiye'nin ortak sanat ve kültürüne katkıda bulunacaktır. Başkanımız sayın Aziz Yıldırım ve tüm yönetim kurulu adına sizleri ve tüm Fenerbahçe camiasını saygı ve sevgi selamlıyorum" diye konuştu.

HALİT KIVANÇ ATATÜRK GİBİ GİYİNDİĞİNİ SÖYLEDİ

Uzun yıllar ekranlarda başarılı ile sunuculuk yapan Halit Kıvanç programda performansından bir şey kaybetmediğini gözler önüne sererken, dikkat çeken şık kıyafeti için "Atam gibi giyindim" dedi. Kıvanç takım elbise içine giydiği gömleğinin yakasına "Atatürk yaka" dendiğini ifade ederek söylediği "Bakın o eski tarihi fotoğraflara. Bütün dünya papyon takar, Atatürk bu kravatla bu yakayı sevdirmiş ve onun için Atatürk yaka demişler. Ee benim Atatürk'ümün kulübü Fenerbahçe'nin 100.yıldönümünde ben Atam gibi giyinmemde ne yaparım" sözleri üzerine dinleyenlerden alkış aldı. Kıvaç ayrıca Roberto Carlos'un transferi konusunda eleştiriler yapıldığına değinerek, 1-0'lık Sivasspor galibiyetinde kafa gölü ile eleştirilere cevap verdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahne alan Fazıl Say'a, İbrahim Yazıcı yönetimindeki 190 kişilik Bilkent Senfoni Orkestrası ve Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu eşlik etti. Programda ilk olarak Beethoven'ın "Korolu Fantezi" adlı eseri icra edildi. Fenerbahçe Senfonisi'nin dinlemeye gelenler arasında, eski Genelkurmay Başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu ile eski Kara Kuvvetleri Komutanları Aytaç Yalman ve Atila Ateş, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Özbağı, Vedat Olcay, Ünal Uzun, 100. Yıl Komitesi Başkanı Ender Alkaya ve sanatçı Zülfü Livaneli'de yer aldı.

Şükrü Saraçoğlu'nda Sivasspor karşısında, 30. dakikada Kezman'ın sol kanattan ortasına ceza sahasında uçarak kafayı vuran Roberto Carlos'un topu filelere göndermesi ile kazanılan 3 puanın sevincini yaşayan Fenerbahçeliler, galibiyeti "Fenerbahçe Senfonisi" dinleyerek kutlamış oldu.

Sahne gerisinde sarı lacivert renkli lazer ışıklar ortama renk kattı. Yaklaşık bin 500 kişinin dinlediği Fenerbahçe Senfonisi'nin ardından seslendirilen Onuncu Yıl Marşı'na, dinleyenler ayağa kalkarak eşlik etti.

Reklam
Reklam