Fazıl Say'ın başı belada

Savcılık bu kez bir canlı yayında söylediği sözlerden dolayı soruşturma başlattı.

Savcılık, Fazıl Say hakkında bu kez Twitter hesabında yazdıkları sebebiyle kendisini şikâyet eden 3 kişi ve yargılandığı mahkeme hakkında bir canlı yayında söylediği sözlerden dolayı soruşturma başlattı.

Say'ın 13 Kasım günü bir televizyonun canlı yayınına çıkarak kendisinden şikâyetçi olan 3 kişi için, 'İt kopuk ', yargılamasını yapan mahkeme için ise 'Saçma sapan mahkeme ' ifadesini kullandığı öğrenildi. Bu yayının ardından İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın şikâyetçilerden Emre Bukağılı, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 sayfalık bir şikâyet dilekçesi verdi.

5 YIL HAPİS İSTEMİ

Şikâyet dilekçesinin ardından savcı Akif Özgün, TCK'nın 125. ve 301. maddelerinde düzenlenen 'Hakaret ' ve 'Devletin yargı organlarını, alenen aşağılamak ' iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcı söz konusu yayının CD'sini incelemeye aldı. Hakkındaki iddialar yerinde görülürse Say'a hakaretten 3 yıla, devletin yargı organlarını alenen aşağılamaktan ise 2 yıla kadar olmak üzere toplam 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.