Fazla alınan güvence bedelleri iade ediliyor

Erzurum'da Palen Doğalgaz Dağıtım A.Ş, 2004-2006 yılları arasında abonelerinden iki kat fazla aldığı ocak ve şofben güvence bedelinin yarısını, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) uyarısı üzerine abonelerine faiziyle birlikte geri ödemeye başladı.

Erzurum'da Palen Doğalgaz Dağıtım A.Ş, 2004-2007 yılları arasında 6 bin 626 aboneden iki kat fazla ocak ve şofben güvence bedeli, 414 aboneden de sayaç açma kapama bedeli aldı.

Yine aynı dönem, 70 ilköğretim ve liseden ise abone bağlantı ücreti, gerçek maliyet esasına göre hesaplanarak alınması gerekirken, binaların brüt alanına göre bağımsız bölüm hesabı yapılarak tahsil edildi.

Reklam
Reklam

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, şikayetler üzerine yaptığı incelemelerde, Palen Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin söz konusu yıllar arasında abonelerinden aldığı ocak ve şofben güvence bedelinin yarısı ile abonelik iptali sırasında alınan sayaç açma kapama bedelinin tamamının geri ödenmesini kararlaştırdı.

EPDK, okullardan ise gerçek maliyet esasına göre bağlantı ücreti alınması gerektiğini, bu nedenle hesaplamanın yeniden yapılarak aradaki farkın okullara geri ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Bunun üzerine Palen Doğalgaz Dağıtım A.Ş, aralık ayı başında "www.palen.com.tr" adlı internet sitesinde fazla para aldığı abonelerinin isimlerini açıkladı.