Fazlı Türk’Macit Özcan Özür dilesin

Akdeniz Belediye Başkanı Türk, sivrisinekle mücadele çalışması başlatmayan Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Türk, sivrisinekle mücadele çalışması başlatmayan Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, sivrisinekle mücadele çalışması başlatmayan Macit Özcan’ı sert sözlerle eleştirdi. Başkan Türk, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan, televizyonlara çıkıp halktan özür dilesin. Özcan, ‘Sinekle mücadele bizim işimizdir, ilçe belediyelerinin sorumluluğu yoktur’ desin. Aksi halde televizyon, radyo ve gazetelerde bu konuda halkımıza gereken açıklamaları biz yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediye konferans salonunda düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan’ın başkanlık ettiği toplantıya katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, sinekle mücadele ve asfalt kaplama çalışmaları konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Özellikle üreme ve yayılma döneminin üzerinden aylar geçmesine rağmen sinekle mücadele çalışması başlatmayan Büyükşehir Belediyesi’ne eleştiriler yönelten Başkan Türk, “Halkın içinde neredeyse gezemiyoruz. Emin olun, tebrike veya teşekküre gidiyoruz, hakaret ve sitem işitiyoruz. Gerek sinekle mücadele çalışması olsun, gerekse de şehrin girişiyle ilgili, yollarla ilgili olsun. Halk bu konularda çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Halk sağlığıyla ilgili böylesine önemli bir konunun bu kadar ertelenmesi, çözüm üretilmemesi kabul edilemez” dedi.

‘Başkan Özcan veya yetkilendireceği bir kişi televizyona çıkıp halktan özür dilesin’

Sinekle mücadele çalışmasının, yasayla Büyükşehir belediyelerine devredildiğini hatırlatan Türk, ilçe belediyelerinin bu konuda çalışma yapmasının kanunen imkânsız olduğunun altını çizdi. Sinekle mücadelede en önemli dönemin, larva dönemi olduğunu kaydeden Türk, halk sağlığını ilgilendiren böyle önemli bir konudaki gecikmenin yol açacağı risklere de işaret etti, Mersinlileri çok zorlu günlerin beklediğinin altını çizdi. Türk, “Büyükşehir Belediye Başkanı veya yetkili kılacağı bir kişinin, televizyona çıkıp sivrisinekle mücadele çalışması konusunda halktan özür dilemesini istiyoruz. Bu konuda bizim eksikliğimiz oldu’ desin, gecikmenin nedenlerini açıklasın. Zira halk bizlere sitem ve hakaret ediyor. Gerçekten de halk evinde uyuyamıyor, sivrisinek ısırıklarıyla dolu ellerini ve yüzlerini gösterdiklerinde yanıt veremiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘Siz çıkmazsanız biz çıkarız televizyonlara’

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı (Macit Özcan), bizzat çıksın televizyona, halka durumu anlatsın, bizim eksikliğimizdir, özür diliyoruz’ desin, ‘alt (ilçe) belediyelerin sivrisinekle mücadelede, ilaçlamada bir ilgileri, yetkileri ve sorumlulukları yok’ desin. Eğer bu yapılmaz ise, bu konuda biz gerekeni yaparız. Gidip televizyonlarda, gazete ve radyolarda halkımıza gerekeni söyleriz. Zira geçen seneden beri sinekle mücadele konusunda Büyükşehir’in hazırlıklarını yapması gerektiğini söylemiştik.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz