F.Bahçe-G.Saray maçı ertelenecek mi?

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın girişimleriyle 19 Mayıs tarihinde oynanmasına karar verilen maçtaki en büyük beklenti Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'le G.Saray Başkanı Adnan Polat'ın el sıkışmasıydı. Ancak UEFA'nın gala yemeği nedeniyle bu da gerçekleşemeyecek. Ayrıca cezası bulunan Adnan Polat'ın da protokol tribününe nasıl gireceği tartışılıyor. Lig TV'de Ömer Güvenç'in sorularını yanıtlayan Şansal Büyüka Fenerbahçe-Galatasaray maçının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

"FENERBAHÇE – GALATASARAY MAÇI ERTELENMELİ"

Reklam
Reklam

19 Mayıs akşamı UEFA'nın gala yemeği var. Çok yakın bir saatte Fenerbahçe – Galatasaray özel derbisi var. Federasyon başkanı da kulüp başkanları da maça davetli. Burada bir karmaşıklık var. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki dostluk maçı UEFA'nın elbette hoşuna gider ama önce aylarca önceden belirlenen yemeğe gelinmesini ister. Sen Federasyon başkanı olarak orada olmak zorundasın, spor bakanının orada olması gerekiyor, üst düzey kulüplerin başkanlarının orada olması lazım. UEFA'nın verdiği yemekler öyle oturalım, yiyip kalkalım şeklinde olmuyor. Eğer mümkünse bu maç ertelenmeli diye düşünüyorum. Buna daha uygun bir tarih bulsunlar. Dostluk maçı oynanıyor iki başkandan biri tribünlerde yok, cezalı. Ben isterim ki o maçta cezası bitmiş bir Galatasaray Başkanı'nın Federasyon Başkanı ile yan yana oturmasını beklerim. Eğer bir dostluk görüntüsü olacaksa bunun sadece sahada değil tribünlerde de olması lazım.

Barış yine erteleniyor

G.Saray Başkanı'nın 19 Mayıs'ta F.Bahçe ile oynanacak dostluk derbisinde cezası nedeniyle protokole nasıl gireceği tartışılıyor
Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki son lig maçında yaşananları unutturmak için iki takım arasında Devlet Bakanı Faruk Özak'ın girişimiyle düzenlenen 19 Mayıs'taki dostluk maçı için protokol krizi çıktı. Derbinin TFF Başkanı Mahmut Özgener ile G.Saray Başkanı Adnan Polat arasındaki gerilimi ortadan kaldırabileceği konuşuluyordu ama Polat cezası nedeniyle protokol tribününe giremiyor. Disiplin Talimatı'nın 22. maddesi "Hak Mahrumiyeti" cezasını "Kulüp mensubu kişinin müsabakalarda resmi sıfatla faaliyette bulunmaktan ve stadyumların protokol tribünleri ile akreditasyon sistemine dahil yerlerine girmekten men edilmesidir" diye tanımlıyor. Aynı talimatın 85. maddesi de "Disiplin Kurulu'nun verdiği cezalar bu talimatta öngörülen durumlar dışında hiçbir makam ve kişi tarafından affedilemez ve değiştirilemez" şeklinde. Bu sezonun 24. haftasında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, hak mahrumiyeti cezası dolmadığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geldiği Gençlerbirliği maçını protokol tribününde izleyememişti. TFF, Demirören'in Gül'ü karşılayıp kendisine protokol tribününe kadar eşlik etmesine olanak tanımış, ancak "Kendi koyduğumuz yasağı delmemiz mümkün değil" diyerek maçı yan yana izlemelerine izin vermemişti. Bakan Faruk Özak, dün "Böyle bir maçta ceza olmaz. Sayın Adnan Polat'ın protokol tribününe girmesi gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Dev buluşma zaten çok zor

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 19 Mayıs Salı günü İnönü Stadı'nda oynanacak dostluk karşılaşmasında Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yer almaları çok zor. 20 Mayıs'ta Şükrü Saracaoğlu Stadı'nda oynanacak olan UEFA Kupası finali öncesinde düzenlenecek organizasyona katılacak Özgener ve Yıldırım'ın ev sahibi sıfatıyla UEFA'nın bu davetinde yer almalarının gerektiği ve başlama saati 20:00'den 20:45'e alınmasına rağmen dostluk derbisine yetişmelerinin çok zor olduğu ifade edildi.