F.Bahçe ve Beşiktaş'tan centilmenlik mesajları!

Turkcell Süper Lig'de 3 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi maç öncesi Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, centilmenlik mesajları verdi.

İstanbul Valiliği'nde yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan yöneticilerden Şekip Mosturoğlu, geçen sezon ligin 31. haftasında BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile çok kritik bir maç yaptıklarını belirterek, "Şampiyonluk düğümü o maçta çözüldü. Beşiktaş Kulübü bizi son derece iyi ağırladı. Münferit olaylar haricinde de çok büyük olaylarla karşılaşmadık. O maçta kulübün ve seyircinin bizi ağırlama şeklinden çok memnun kaldık. Bizim amacımız da ondan daha iyisin yapmak" dedi.

Reklam
Reklam

Taraftarlarının her konuda Beşiktaş ile rekabet halinde olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, "Tahmin ediyorum o konuda da bir rekabet yaratacaktır. Taraftarımız sadece takımını destekleyecek ve oyuncuları teşvik edecektir. Kesinlikle fair-play çizgisi dışına çıkmayacaktır. Kulüp olarak bizim de amacımız bu yöndedir. Taraftarımız zaten bu çizgide maçları seyrediyor. İnşallah derbi tamamen futbolun konuşulduğu bir maç olur ve dostluk baki kalır" diye konuştu.

Mosturoğlu, bir soru üzerine, derbinin ertelenmesi konusunda bir isteklerinin olmadığını söyledi.

DERİŞ: "MAÇ SAHADA OYNANACAK, İYİ OYNAYAN KAZANSIN"
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, derbi maçta herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, "Milli birlik ve beraberliğin olduğu şu günlerde taraftarımızın hepsi el ele, kol kola stada gelmek istiyorlar" dedi.

Derbi maçı kazanmak istediklerini kaydeden Deriş, şunları söyledi: "Derbi maç sahada oynanacak, iyi oynayan takım kazansın. Beşiktaş olarak biz kazanmak istiyoruz. Hepimiz dostuz, kardeşiz, arkadaşız, ama sahadaki arkadaşlar oynayacaklar ve galip gelen sevinçle evine dönecek. İnşallah biz galip geliriz."

Reklam
Reklam

Bülent Deriş, ertelenme konusundaki bir soru üzerine, "Ertelenmesi konusunda bir önerimiz vardı. Önerimizi Futbol Federasyonu uygun görmedi. Bu konuda herhangi bir şikayetimiz yok. Çıkıp sahaya oynayacağız" dedi.

Deriş, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in cezası nedeniyle derbi maça gelemeyeceğini belirterek, "Ancak yönetim olarak hepimiz o gün Kadıköy'de olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.