Feci kazada şok iddia

Giresun’un Görele İlçesi'nde meydana gelen kazada, yolcu otobüsünde seyir halindeyken patlama meydana geldiği iddia edildi.

Giresun’un Görele İlçesi'nde meydana gelen kazada, yolcu otobüsünde seyir halindeyken patlama meydana geldiği iddia edildi.

Otobüs firması ilgilisi Rüştü Çakır, Giresun’un Görele İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili bir iddia ortaya attı. Çakır, otobüsün şoförün uyuması nedeniyle değil, seyir halindeyken meydana gelen bir patlama sonucu kaza yaptığını ve yandığını ileri sürdü.

Kazanın meydana geldiği Görele’ye gelen Metro şirketinin Trabzon işletmecisi Rüştü Çakır, yedek kaptanla görüştüğünü belirterek, “Aracımızda bulunan yedek kaptanla görüştük. Kaza sırasında yatak yerinde uyuyordu. Aracı süren kaptanın da babası aynı zamanda. Oğluna aracı saat 05.30 da verdiğini söylüyor. Kaza yerine 25 kilometre uzaklıktaki Espiye İlçesinde otobüsü vermiş. Araç kaza mahalline çok yakın mesafedeki Görele otogarında da yolcu indirmiş. Kaptanın uyuduğu söyleniyor. Kesinlikle katılmıyoruz. Seyir halindeyken ani patlama oluyor. Patlama sonucunda şoför hakimiyetini kaybedince yoldaki direğe çarpıyor ve araçta yangın çıkıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Çakır, otobüsün henüz 1.5 ay önce filoya katıldığını da ifade ederek, şunları söyledi:

“Otobüsümüz 1.5 ay önce alınmış, 0 kilometre araç. Zaten bunlar elektronik donanımlı araçlar. Bütün kaptanlar seyir halinde takograf kullanıyor. Bir kaptan 4 saat araç kullanabiliyor. Takograflar bütün otogarlarda polis tarafından kontrol ediliyor. Sürat ihlali yapan veya fazla araç süren kaptanlara ceza yazılıyor. Firma olarak da kontrol ediyoruz, emniyet de kontrol ediyor"

CESETLER ADLİ TIP’A GÖNDERİLDİ Görele’deki kazada hayatını kaybeden vatandaşların cesetleri kimlik tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na gönderildi. Cesetlerden ve ölenlerin yakınlarından alınacak DNA örneklerin İstanbul’a gönderileceği ve kesin kimlik tespitinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceği vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: