Federasyon Başkanı Şerefhan: Protokolden Haberimiz Yok

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Tekerlekli Basketbol Ligi maçında yaşanan holigan terörü gündemdeki yerini koruyor. Konunun...

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Tekerlekli Basketbol Ligi maçında yaşanan holigan terörü gündemdeki yerini koruyor. Konunun tarafları, NTV Spor'da yayınlanan 14/16'da konuyu değerlendirdi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan protokol konusunda kendilerinin bilgilendirilmediğini söylerken yaşananların bu spora zarar vermesinden yakındı.

Olayın asıl mağdurları olan Galatasaraylı ve Beşiktaşlı sporcular ve teknik adamlar da yaşananlara tepki gösterdi. Tekerlekli Basketbol Ligi'nde sporcular ve yöneticiler arasında sağlam dostluklar olduğunu vurgulayan iki taraf da yaşananların bu spora hiç yakışmadığını vurguladı. Bu arada Galatasaray Antrenörü Sedat İncesu güzel bir öneride bulunarak "Erteleme maçını iki takım taraftarı birlikte izlesin" dedi.

Reklam
Reklam

Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer de yaşananlara çok sert tepki gösterdi: "Bunlara hayvan bile diyemiyorum"

FEDERASYON BAŞKANI ŞEREFHAN: PROTOKOLDEN HABERİMİZ YOK

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, yaşanan olaylarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Şerefhan, Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki deplasman seyircilerinin maça gelebileceğine yönelik bir protokolden kendilerinin haberi olmadığını belirtti.

Karşılaşma öncesi yaşananları aktaran Şerefhan, mücadelesi öncesi gerilimin artması üzerine emniyetten yardım istendiğini ve önlemlerin alındığını belirtti. Maç esnasında olayların büyümesi üzerine karşılaşmanın durduğunu belirten Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan, olaylarla hiçbir ilgisi olmayan sporcuların mağdur olduğunu ifade etti. Avrupa'nın en önemli Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin Türkiye'de olduğunu söyleyen Şerefhan, engelli branşında holifanizmin hiç beklenmedik bir durum olduğunu belirtti.

Galatasaray ve Beşiktaş arasında deplasman takım taraftarlarının maça gelebileceği yönünde bir centilmenlik anlaşması olduğu konusunda kendilerine hiç bilgi verilmediğini dile getiren Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı, "Bize böyle bir protokol gelmedi. Bize bu bilgi gelseydi gerekli önlemleri en başta alırdık." dedi.

Reklam
Reklam

VALİLİK VE FEDERASYONU BEŞİKTAŞ DA UYARMIŞ

Galatasaray Kulübü'nün yanı sıra Beşiktaş Kulübü'nün de İstanbul Valiliği ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na, maçta olay çıkabileceğine dair uyarı gönderildiğini söyleyen NTV Spor Spikeri İsmail Şenol, resmi yazıyı da yayında gösterdi. İsmail Şenol daha sonra sözü Antrenör Tacettin Çıpa ve oyuncu Bülent Yılmaz'a bıraktı.

"Bu tür olaylar yüzünden yayına çıkmak bizi kahrediyor. Beşiktaş'ın aldığı kupalar; Galatasaray'ın başarıları ortada..." diyen Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Tacettin Çıpa gerilimin düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

"Ortamı germek değil olayların üzerini kapatmak lazım" diyen Çıpa, iki takım taraftarının aynı anda adeta depara kalkarak olay çıkardığını vurguladı. "Birbirlerine yabancı maddeler attılar, biz de olayın tam ortasında kaldık. Çıkış tünelinin orada Galatasaraylı taraftarlar vardı, biz de oradan çıkamadık" diyen Çıpa, olayın karşı taraf, bizim taraf olmadığını, Galatasaray'ın eski antrenörü olarak sarı kırmızılı takımda eski sporcuları bile olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın yıldızlarından Bülent Yılmaz da "Biz Galatasaraylı oyuncularla Milli Takımı oluşturuyoruz. Hepimiz dostuz. Hiçbir gerginlik yoktu ama taraftarın yapmış olduğu bir gerginlik buralara kadar geldi." diye konuştu.

Türkiye'nin en iyi iki takımı olduklarını belirten ve maçın da çok güzel gittiğini ifade eden Bülent, "Başımızın üzerinden pet şişeler geçmeye başladı. Tribünde ailelerimiz vardı. Bu olaylar iki tarafa da yakışmadı. Eskiden maçlarda Galatasaraylı taraftarlar bizi çağırırdı, bizim taraftarlarımız Galatasaraylı oyuncuları çağırırdı. İlk kez böyle bir şey oldu." dedi.

Bu arada Bülent Yılmaz olaylar sırasında tekerlekli sandalyelerin zarar görmesine tepki göstererek "Bu sandalyeler çok pahalı. Bu sandalyeler bizim hayatımız diyebilirim. bunların tanesi 20 bin liraya. Yazık oldu" dedi.

"ERTELEME MAÇINI TARAFTARLAR BİRLİKTE İZLESİN"

Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu da olaylarla igili olarak yaptığı açıklamada, "Salona ilk geldiğimizde ciddi anlamda bir Beşiktaş seyircisi vardı ama biz hiçbir zaman korkuyla bakmadık bu olaya hatta 'evimizde deplasman takımı gibi oynayacağız' dedik. Olaylar asılan bir pankartın indirilmeye çalışılmasıyla başladı." dedi.

Reklam
Reklam

İncesu, nezaketlerini koruduklarını ama herkesten de bunu beklediklerini söyledi. Sözlerini "Herkesi suçlayabilirsiniz ama herkes birbirini suçlayınca çözüm üretilemiyor. Engellilerin sağlamlara öğreteceği çok şey var. Önce kendi evimizin önünün temizleyelim" diye sürdüren Sedat İncesu, medyaya da eleştiri oklarını gönderdi.

Avrupa şampiyonu olduklarında çok az haberleri çıktığını ama bu olaylar olunca tüm gazetelerde manşet olduklarını ifade eden İncesu, "İçeride çok ironi yaşadık. Misal bir Beşiktaşlı taraftar bana 'Kusura bakmayın seyirciyle atıyorduk' dedi. Aynısı Galatasaray tarafında da vardı. Bunları yapmayalım." dedi.

Sedat İncesu güzel de bir öneri sunarak "Erteleme maçını, polise gerek kalmadan, iki takım taraftarı yanyana izlesin, öyle izleyebilecek taraftar gelsin." dedi.

"BUNLARA HAYVAN BİLE DİYEMİYORUM"

Bu arada 14/16'ye telefonla bağlanan Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer de yaşananlara çok sert tepki gösterdi. Olayların çıkaranlar için "Bunlara hayvan bile diyemiyorum" sözleriyle tepkisini ortaya koyan Kocaömer, "Bunlara hayvan desek hayvana hakaret olur. Bu konuda bu kadar katıyım. Anladığım kadarıyla burada Emniyet güçlerinin de bir eksikliği var. Hem gerekli önlemi almamışlar hem de gelen ekibin bir kısmını geri yollamışlar." dedi.

Reklam
Reklam

Olayları çıkaranların aslında futbol seyircisi olması konusunda ise Kocaömer, "Sonuçta bu da bir spor. Her türlü tatsızlık olabilir. Ama gerek Beşiktaşlı gerek Galatasaraylı sporcularımız birlikte Milli Takım'da oynayan, saha dışında dostluk eden insanlar olabilir. Ama hangi vicdan sahibi insan, sporcuların özel hayatında kullandığı sandalyeleri kırabilir? Böyle mikroplar, böyle insanlık dışı yaratıklar varsa, bunun önlemini almak da devletin görevi. İnsanların üzeri aranır, olay çıkaranlar yakalanır. Ama orada da emniyet yakalıyor, savcılık serbest bırakıyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: