Federasyonda AR-PEG toplantısı

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeniden yapılanması çerçevesinde oluşturulan Araştırma-Planlama-Eğitim ve Geliştirme (AR-PEG) Koordinatörlüğü'nün 'Beyin Fırtınası' adı altında düzenlediği ilk toplantı İstanbul'da başladı.

Mövenpick Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, TFF Başkanvekili Affan Keçeci, Yönetim Kurulu üyeleri Süheyl Önen, Ender Alkoçlar, Metehan Berktaş, Rafet Kırgız, Genel Sekreter Lütfi Arıboğan, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Ersun Yanal ile çok sayıda tanınmış spor adamı katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Galatasaray-Kayseri Erciyespor maçının hakemi Zafer Önder İpek'in maçın son dakikalarında Devran'ın kale çizgisi üzerinde topa elle müdahale ettiği pozisyonda devam kararı vererek ciddi bir hata yaptığını kaydetti. Oyun kuralları gereği bu pozisyona verilmesi gereken kararın penaltı ve kırmızı kartla ihraç olması gerektiğini belirten Çulcu, "Hakem arkadaşımız ciddi bir hata yapmıştır. Zafer Önder İpek, maçın o dakikasına kadar iyi bir yönetim sergiledi. Ama ciddi bir hata yaptı, keşke pozisyonu görebilseydi de doğru karar verseydi. Zafer, tecrübeli bir hakem. Bir çıkış yakalaması gerekiyordu. Biz de ona bu şansı vermiştik. Bir talihsizlik yaşadı. Keşke olmasaydı" diye konuştu.

Zafer Önder İpek'in belli bir süre dinlendirileceğini belirten Çulcu, "Her hakemin böyle bir maçtan sonra motivasyonu düşer, morali bozulur. Kendisiyle görüşerek moral vermeye çalıştım. Hakemler kolay yetişmiyor, her hata yapan hakemi hemen kenara çekersek maçları kim yönetecek? Biz hakem arkadaşlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Hakemlerin daha az hata yapması için neler yapabileceğimizi düşüneceğiz. Nasıl ki futbolcularda düşüş olduğunda yedeğe çekiliyor, hakemlerde de aynı şey söz konusu. Zafer Önder İpek'i belli bir süre dinlendireceğiz, ne zaman hazır olursa o zaman tekrar gündeme alacağız" dedi.

Reklam
Reklam