Federasyondan Giresun’da iftar…

Giresun Federasyonu, geleneksel iftarını Giresun’un nezih mekânlarından Ayvasıl Restaurant’ta geniş bir katılımla yaptı.

Giresun Federasyonu, ramazanın son günlerine denk getirdiği geleneksel iftarını Giresun’un nezih mekânlarından Ayvasıl Restaurant’ta geniş bir katılımla yaptı.

Giresun Federasyonunun geleneksel iftarına Giresun bürokrasisi ve sivil toplumdan büyük bir destek geldi. Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Vali Dursun Ali Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Ak Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Emlak Konut GYO Başkan Vekili Veysel Ekmen, HSYK Üyesi Resul Yıldırım, federasyon yetkilileri, kaymakamlar, belediye başkanları, Giresun bürokrasisinin ileri gelenleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı.

Reklam
Reklam

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan iftarda Giresun Müftüsü Necati Akkuş iftar başında ve sonunda dua yaparak yapılan iftarın birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını temenni etti. İftar sonunda konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan her yıl geleneksel olarak yaptıkları iftarla Giresun’da görev yapan bürokratlar ile sivil toplum önderlerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyleyerek yaptıkları çalışmaları kısaca özetledi. Katılımcılara teşekkür ederek yaklaşan bayramın hayırlı olmasını temenni etti. Bayramda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen yetimlere bayram harçlığı dağıtacaklarını hatırlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, gerek kendi yaptığı çalışmaları gerekse hükümetin Giresun ile ilgili yaptıkları çalışmaları özetleyerek havaalanı çalışmasından daha pahalı bir çalışma olacak Eğribel Tüneli çalışmalarını özetledi. Geldi, bugün açıklanan işsizlik oranına göre ülke çapında %8 civarında olan işsizlik oranının Giresun’da %6 civarında olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Vali Dursun Ali Şahin Giresun Federasyonunu tebrik etti ve “Giresun’da her şey güzel gidiyor. Giresun geleceği koşuyor. Bakın bir STK İstanbul’da bin kişiye yakın bir iftar yemeği verdi. Bu çok büyük bir organizasyondur. Bunlar iyilik, bereket ve birlikteliktir. Her şeyin sonu olduğu bunun da sonu geliyor. Giresun’a devasa yatırımlar yapılıyor. Bugün Giresun’da geçen yıl toplanan vergi 254 milyon TL. Giresun’a yapılan yatırım ise 450 milyon küsur Türk Lirası” dedi. Şahin daha sonra “Şu güzellikleri bayramdan sonrada sürdürelim. Her gün ramazan varmış gibi düşünmek, o fakir fukarayı sevindirmek. Nefisimi tutarak bekliyoruz ve sonunda müjdeli iftara ulaşarak yemeğimizi yiyoruz. İnsanın midesi doyunca daha da değişiyor. İnşallah bu heyeti bir dahaki ramazanlarda görürüz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: