Fehmi Koru'ya sert tepki

Başbakan Erdoğan'dan, yaklaşık bir hafta önce Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte kızının nikah şahitliğini yaptığı Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru'ya çok sert tepki.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, NTV'de Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın hazırladığı Yazı İşleri programında, ABD'de seçim ve AKP Hükümeti'nin Güneydoğu'daki olaylarla ilgili yaklaşımını değerlendirmiş, "Obama gibi değişim sloganını kullanarak iktidara gelen AKP, Kürt sorunu, insan hakları ve demokrasi noktasında kendi çizgisinden saptı" demişti. Bu sözler Başbakan Erdoğan'ı çok kızdırdı.

Reklam
Reklam

25 Ekim'de Ankara'da kızını evlendiren Fehmi Koru'nun davetini kırmayıp, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte nikah şahitliği yapan Başbakan Erdoğan, bugün partisinin Bağcılar teşkilatının kongresinde yaptığı konuşmada, konuyu, Koru'nun "Obama gibi geldiler, Bush'a benzediler" sözlerine getirip, tepki gösterdi. Erdoğan isim belirtmeden, resmen Fehmi Koru'ya gönderme yaparak şunları söyledi:

"YAZIKLAR OLSUN..."

"Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz. Şimdi ise Bush olmuşuz... Sevsinler seni... Yazıklar olsun!

İnsaf ve izan sahibi olanlara sesleniyorum. Biz ne Obamayız, ne de Bush... Biz biziz. Herkesi kendi atmosferinde değerlendirsinler.

Obama bir siyahi. Siyah beyaz ayrımlarının yapıldığı dönemlerde olimpiyatlarda başarı kazanmış bir siyahi sporcu sırtına ABD bayrağı alıp zafer turu atardı. Obama'ya tebrik mektupları yazan terör örgütü yandaşları bu ülkede sırtlarına Türk Bayrağı alıp koşabilirler mi? Benzetmeyi yapanlar ufka iyi baksınlar. Başlarını da iki ellerinin arasına alıp iyi düşünsünler."

Reklam
Reklam