Feke'de Müftülük Binası Açılışı

Türkiye Diyanet Vakfı Feke Şubesi tarafından yaptırılan müftülük binası törenle hizmete açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Feke Şubesi tarafından yaptırılan müftülük binası törenle hizmete açıldı.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan programa İl Müftüsü Arif Gökce, Belediye Başkanı Ahmet Sel, ilçe müftüleri, daire amirleri, köy muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, törende yaptığı konuşmada, kısa bir zamanda tamamlanan binanın zemin katında Kur'an kursu, birinci katında müftülük hizmet dairesi, ikinci katında lojmanın yer aldığını belirterek, toplam 450 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Adana İl Müftüsü Arif Gökce de şunları kaydetti:

"Nerede din hizmeti, din eğitimi sağlıklı yürüyorsa çocuklarımız zamanında ve doğru şekilde kuranı öğreniyor, temel dini bilgileri öğreniyorsa emin olun o bölgede, o coğrafyada, o mahallede huzur, birlik ve beraberlik vardır. Çünkü din aynı zamanda barış içinde bir arada yaşamamız demektir."

Kur'an-ı Kerim öğrenildikçe, din hizmeti iyi sunulabildiği sürece toplumda huzurun, barışın, birliğin ve dirliğin arttığını gördüklerini belirten Gökce, "İşte müftülük binalarımız sadece bu amaca hizmet ediyor. Bu gayeye matuf olarak inşa ediliyor. Yoksa biz binanın taşına toprağına tuğlasına meraklı değiliz. Biz çadırda da olsa bu hizmeti vermek isteriz. Bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadeleri kullandı.

Konuşmanın ardından müftülük hizmet binası hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: