FEM Akademi TV 2013’te Yayına Giriyor, Günün 24 Saati Ders Dinleme Imkânı

Gaziantep FEM Akademi Dershanesi Müdürü Yıldıray Türker, 2013’te yayına girecek olan FEM Akademi TV ile...

Gaziantep FEM Akademi Dershanesi Müdürü Yıldıray Türker, 2013’te yayına girecek olan FEM Akademi TV ile günün 24 saati ders dinleme, ders tekrarı yapma, deneme imkânına sahip olabileceklerini söyledi.

Gaziantep FEM Akademi Dershanesi Müdürü Türker, 2011-2012 yılını değerlendirdi. Türker, 2011-2012 yılında rekor bir başarıya imza attıklarını ifade etti. Dershane olarak yüzde 51 başarı sağladıklarını ve kayıtlı öğrencilerinden iki kişiden birinin mutlaka atandığını belirten Türker, Gaziantep genelinde 117 öğretmen atandığını, Güneydoğu FEM akademi olarak yurt genelinde 972 öğretmenin atamasının gerçekleştiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Türker, lisans bölümünde bilgisayar mühendisliğini kazanan Halil İbrahim Efendioğlu’nun 95.700 puan aldığını, eğitim alanında sınıf öğretmenliği kazanan Aydın Eryolu’nun 93.500 puan aldığını, KPSS A Grubunda ise kamu yönetimi bölümünü kazanan Ömer Faruk Kırlangıç'ın 86.598 puan alarak Gaziantep birincileri olduğunu vurguladı. Atamaları yapılan öğretmenlerin bölümleri ise şu şekilde yer alıyor: “Matematik-iö 134, İngilizce 77, rehber öğretmenliği 33, din kültürü 75, okul öncesi 76, Türkçe 166, fen bilgisi 73, Türk dili ve edebiyatı 42, beden eğitimi 82, sınıf öğretmenliği 19, sosyal bilgiler öğretmenliği 57 ve diğer branşlar 138 kişi.”

"BAŞARISIZ ÖĞRENCİ YOKTUR"

FEM Akademi Müdürü Yıldıray Türker, başarılarının altında yatan sırrı ise şöyle açıkladı: "Başarısız öğrenci yok. Danışman öğretmenler öğrencilere sürekli diyalog halinde, bu sayede problemler anında çözülüyor. Bizce başarısız öğrenci yoktur, her öğrencinin kendine özel, bireysel bir başarı kulvarı vardır. Bu inançla, eğitimde grup sistemini kullanarak öğrencileri öğrenme hızına ve biçimine göre sınıflandırdık. Haftalık, aylık, yıllık hedeflere göre ders programı hazırlayarak öğrenciyi sürekli motive ediyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

FEM Akademi Dershaneleri olarak, öğrencileri hedef ve yetenek aralıklarına göre sınıflandırmanın zaman ve motivasyon açısından çok daha verimli olacağını belirten Türker, bu sistemin diğer önemli bir avantajının da öğrencinin dersten kopmamasını sağladığını vurguladı. Öğrencilerin, sınava daha çok zaman var diyerek derslerden uzaklaşabildiğini, bu nedenlere öğrencilerin motivasyonlarının düştüğünü dile getiren Türker, bunun önüne geçmek için ‘Öğrenci Takip Sistemi’ni geliştirerek, öğrencilerin derslerden kopmasını önlediklerini ifade etti. Türker, ayrıca, 2013’te yayına girecek olan FEM Akademi TV ile günün 24 saati ders dinleme, ders tekrarı yapma, deneme imkânına sahip olabileceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: