Fem Dershaneleri YGS'de Derece Yapan Öğrencileri Ödüllendirdi

Mersin Fem Dershaneleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) dereceye giren öğrencilerini ödüllendirdi. İl Milli Eğitim Müdürü...

Mersin Fem Dershaneleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) dereceye giren öğrencilerini ödüllendirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, dershanenin Yenişehir Şubesi'ndeki ödül töreninde yaptığı konuşmada YGS'de ilk bine giren 14 öğrencinin yaygın ağıyla birlikte ilin en ciddi kurumlarından olan Fem Dershanesinden çıkmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Başarılara doyum olmadığını ifade eden Gül, Türkiye birincisinin de Mersin'den çıkmasını istediklerini kaydetti.
Daha önceki senelerde şampiyonlukları çok yaşadıklarını ifade eden Hasan Gül, geçen sene SBS'de Türkiye birincisinin Mersin’den çıktığını hatırlattı. Öğrencilerin hedeflerini yüksek tuttukları taktirde geleceğin cumhurbaşkanı, başbakanı ve ilim adamları olabileceğini vurgulayan Gül , "Başarıyı ödüllendirmeyi gelenek haline getiren FEM Dershanelerine teşekkür ederim." dedi.
Fem-Anafen Dersaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı ise 27 yıldır yüzlerce şampiyon yetiştiren dershanelerinin 2013 YGS'de de Türkiye derecesi çıkarmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti.
YGS sonuçlarına göre, öğrencilerinden Eyüp Aygar Fen Lisesi'nde okuyan Oğuzhan Koyuncu'nun YGS 1, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türlerinden Türkiye 20. si ve Mersin 1.si olduğunu ifade eden Onaylı, aynı okulun öğrencisi Neval Yetimçok'un da YGS 2 puan türünde Türkiye 74. sü Mersin 1.si olarak ilk 100 e girmeyi başardığını kaydetti.
Mersin’den Türkiye’de ilk 100’e giren 2 kişinin de dershanelerinin öğrencisi olduğuna dikkat çeken Onaylı, ayrıca dershanelerinden 10 öğrencinin de ilk 500’e, 14 öğrencilerinin ise ilk bine e girdiğini söyledi.
Dershane olarak birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, Türkiye derecesi yapanları ve öğretmenlerini de altınla ödüllendirdiklerini ifade eden Onaylı şöyle devam etti: "Türkiye’nin en seçkin dershanesi olarak hizmet veren Fem’in başarısının arkasında öğrenci, öğretmen, veli üçlüsünün koordineli çalışması, eğitim öğretim eksenli hareket edilmesi ve yeniliklere açık olunması yatıyor."
Öte yandan Onaylı gelecek yıl Forum civarında Fem Özel ile çarşı merkezinde Fem Akademi KPSS şubesi açma müjdesi verdi.
Konuşmaların ardından birincilerin ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ verirken dereceye giren diğer öğrencilerin ödüllerini ise Eyüp Aygar Fen Lisesi Müdürü Hakkı Yavuz ve Fem-Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: