FEM'in Programı Ile İstanbul-Batman, Kardeşlik Programında Buluştu

Batman'da Aras-FEM Dershaneleri Mezunları Derneği tarafından organize edilen Batman - İstanbul FEM-Anafen kardeşlik köprüsü programında...

Batman'da Aras-FEM Dershaneleri Mezunları Derneği tarafından organize edilen Batman - İstanbul FEM-Anafen kardeşlik köprüsü programında duygulu anlar yaşandı. Programda kardeşlik vurgusunu ön plana çıkaran konuşmacılar, Batman’da Ensar ile Muhaciri yaşadıklarını belirtti.

Aras-FEM Dershaneleri Mezunları Derneği, kardeşlik köprüsü projesi kapsamında İstanbul’dan 100 aileyi evlerinde misafir ederek beraber kahvaltı yaptı. Evlerini açtıkları İstanbullu kardeşlerine güzel bir misafirperverlik örneği sergileyen Batmanlı aileler, konuklarına Batman ve Hasankeyf başta olmak üzere şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi.

Reklam
Reklam

Gezi sonrası yeni kültür merkezinde düzenlenen programa katılan İstanbullu aileler, kendilerini Batmanlı kardeşleriyle buluşturan, emek sarf eden herkese teşekkür ederek en kısa zamanda Batmanlı kardeşlerini de İstanbul’a beklediklerini ifade etti. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kardeşliğe vurgu yapan slayt gösterimi yapıldı. Ardından sahneye çıkan çocuklardan oluşan Öz Tillo İlahi Grubu Kürtçe ve Türkçe ilahiler okudu.

Daha sonra kardeşlik köprüsünün kurulması için emek sarf eden Batman Fem Dershanesi Müdürü Harun Yokuş ve İstanbul Boğaziçi FEM Dershaneleri Genel Müdürü Serkan Şen birer konuşma yaparak kardeşlik ve birlik vurgusu yaptı. Ardından İstanbullu ve Batmanlıları temsilen sahneye çıkan 6 konuşmacı, duygularını ifade etti.

Program Tillo İlahi grubunun seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ilahilerle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: