Feministlerden sevgililer günü protestosu

Beyoğlu’nda, bir alışveriş merkezi önünde toplanan bir grup feminist kadın, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü protesto...

Beyoğlu’nda, bir alışveriş merkezi önünde toplanan bir grup feminist kadın, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü protesto etti. Kadınlar, attıkları sloganlar, taşıdıkları dövizler ve yaptıkları basın açıklamasıyla kadına uygulanan şiddete dikkat çekti.
İstanbul Feminist Kolektifi üyesi yaklaşık 50 kişilik kadın, kadına şiddet ve 14 Şubat Sevgililer Günü’nü protesto etmek için İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplandı. ‘Beni kıskandığı için mi çalışmamı istemiyor? Yalan’ , ‘Beni seversen katlanırsın diyor. Sıcak yuva masalına inanma.’ , ‘Yanlış yaptın dayanamadım vurdum diyor. Şiddetin bahanesi yok’ yazılı dövizler taşıyan kadınların içeri girmemesi için alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri de önlem aldı.
Alışveriş merkezin girişinde grup adına bir açıklama yapan Özlem Molla Mehmetoğlu, bugün 14 Şubat Sevgililer Günü olduğunu hatırlatarak, “Bu gün, kapitalizmin önümüze sürdüğü, parlak hediyelerle sevgilimizin bize verdiği değeri, sevgisini ölçtüğümüz bir gün. Aşk ve sevgi bahanesiyle baskı ve şiddetle iç içe yaşarken, hangi hediye bunları unutturabilir? Aşk ve sevgi adına girdiğimiz yolda her birimiz farklı biçimlerde erkekler tarafından değersizleştirilirken, tek bir güne sığdırılan sevgi sözcükleri aldanmaya yeter mi? Biz kadınlar heteroseksist dünyanın erkek egemen aşkına karşı çıkıyoruz.” dedi.
Erkek şiddetinden örnekler veren Mehmetoğlu, sevginin değil alışveriş çılgınlığının günü olarak nitelediği 14 Şubat’ı kutlamadıklarını belirterek, “Şiddetin gerekçesinin sevgi olduğunu kabul etmiyoruz. Bize aşk ve sevgi adına dayatılanları değişir umuduyla hep affetmemiz bekleniyor. Affetmek kendinden vazgeçişse affetmiyoruz. Hayır deme özgürlüğümüzün olduğu aşka evet diyoruz.” şeklinde konuştu.
‘Eşitlik olmadan sevgi olmaz’ , ‘Seven erkek çocuklara bakmalı, her işi yapmalı’ , ‘Yaşasın kadın dayanışması’ , ‘Bedenimiz kimliğimiz bizimdir’ , ‘Aşkın kanunu erkeklerin kanunu biz bu kanunu yeniden yazacağız’ , ‘Dayakla sevgi bir arada durur mu?’ , ‘Ölümle biten sevgi olur mu?’ şeklinde sloganlar atan kadınlar basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz