Fener Bahçe Dosyası Kapandı

Aydın ve Muğla ve İzmir illerinde hayvan hırsızlığı yaptığı iddia edilen çete, jandarmanın yaptığı operasyon...

Aydın ve Muğla ve İzmir illerinde hayvan hırsızlığı yaptığı iddia edilen çete, jandarmanın yaptığı operasyon ile çökertildi. Şubat ayında Karacasu’da Fener Bahçe isimli hırsızın yakalanması ile başlayan operasyon Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığının koordinesi ve Nazilli Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile sonuçlandı.

Edinilen bilgiye göre, daha önce operasyonun başlamasına neden olan Karacasu’da meydana gelen hırsızlık olayında Fener Bahçe isimli hayvan hırsızı başta olmak üzere Hüseyin D., Serdar K. ve Musa K. daha sonra ise Nazilli’de yakalanan Nebi A. ve Süleyman D. ile genişletilen operasyon kapsamında uzun süredir örgüt oluşturduğu iddia edilen hırsızlık çetesine yapılan teknik ve fiziki takip sonucu çok sayıda mağdur ve tanıkların ifadeleri alındı. Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde Nazilli Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Söke, Nazilli ve Denizli Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7 Eylül 2012 Cuma günü yapılan eş zamanlı operasyonları ile Ahmet Ö. (61), Öner Ö. (23), Murat G. (34), Hasan K. (18), Yusuf K. (26), Bülent K. (22), Ramazan G. (33) isimli 7 şahıs gözaltına alındı. Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gözaltında bulunan 7 kişi sorgularının ardından 12 kilometre uzaklıktaki Nazilli Adliyesi’ne iki araç ile götürüldü.

Reklam
Reklam

"ALTI ÜSTÜ HIRSIZIZ"

Gözaltına alınan 7 şüpheli, yakınlarının arasından Nazilli Adliyesine çıkartıldı. Polis ekiplerinin şüpheli yakınlarını adliyeye sokmamaya çalıştığı sırada, şüpheli eşleri ise görev yapan basın mensuplarına, "Gidin katilleri çekin, biz altı üstü hırsızız, bizi niye çekiyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi. Hırsızlığı normal bir şey gibi anlatan bayanların serzenişi ise başta gazeteciler olmak üzere jandarma ve polis ekiplerini şaşırttı.

7 KİŞİDEN 5’İ TUTUKLANDI

Gözaltına alınarak Nazilli Adliyesine çıkarılan ve 10 saat süren mahkeme sonunda baba Ahmet Ö. ve oğul Öner Ö. ile Murat G., Hasan K., ve Yusuf K. tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilirken, Bülent K. ve Ramazan G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan daha önce hırsızlık suçlarından yakalanan ve dosya kapsamında olan Fener Bahçe, Hüseyin D., Serdar K., Musa K., Nebi A. ve Süleyman D. isimli 6 kişinin tutukluluk hallerinin devamı istenirken, Şubat ayında Karacasu’da başlayan dosya son yapılan operasyonlarla kapandığı öğrenildi. Kasaplık yaptığı öğrenilen baba Ahmet Ö. ve oğlu Öner Ö’ın ise örgütün liderliğini yaptığı da iddia edildi.Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: